El Festival B celebra aquest any la seva primera dècada amb una fórmula pròpia que li ha permès créixer sense perdre la seva identitat. Una aposta per la música emergent en una confluència d'estils que alhora configuren el mapa sonor de les escenes independents i les propostes més fulgurants de l'actualitat. Una cita ineludible amb una exquisida selecció dels projectes musicals que incendien les diverses escenes musicals, i que tornarà al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre. Entre els primers confirmats hi ha Cruz Cafuné, Maria Hein, Sen Senra, Rodrigo Cuevas, Ralphie Choo, Él mató a un policía motorizado, La Zowi, Cupido, Rusowsky, Baiuca, Jimena Amarillo, Abhir, La Élite, Sticky M.A, Melenas, Metrika, Diego 900 i Nerve Agent. Els primers abonaments amb preu reduït es posaran a la venda el proper dijous 4 d'abril, a partir de les 12h del migdia, i fins a esgotar existències.

"El Festival B és el lloc on trobar-te en directe amb alguns d'aquests artistes que has estat escoltant en loop tot l'any, però també on descobrir els teus ídols del futur: nous projectes que comencen a despuntar, com ho van fer en el seu dia C. Tangana, Bad Gyal, Dellafuente, Rigoberta Bandini o Yung Beef; i aquest any ho faran Diego 900 o Ralphie Choo", ha explicat Adrián D. Bóveda, director del festival. El proper setembre, l'essència del certamen es mantindrà i es potenciarà amb artistes que abracen tendències urbanes amb propostes úniques que transcendeixen a un públic cada vegada més divers. La frescor i la immediatesa queden palesos en els dos noms que encapçalen el primer avanç de la programació d'aquesta desena edició i la resta de noms, autèntics referents dels gèneres polifacètics, del hip hop, del trap o de l'electrònica.

Entrevista Maria Hein, cantant / Foto: Carlos Baglietto
Foto: Carlos Baglietto

Destaca la presència d'artistes com Cruz Cafuné o Sen Senra, amb propostes genuïnes consolidades, i d'altres que reinventen codis com Rodrigo Cuevas i la seva particular visió del folklore asturià ple d'hedonisme; l'aclamat i original pop electrònic de Ralphie Choo; la reeixida barreja d'electrònica de ball i tradició gallega de Baiuca, o l'experimentació que difumina fronteres estilístiques de Rusowsky. A més, en aquest desè aniversari, hi ha lloc pel rock llatí dels veterans Él mató a un policía motorizado i el pop colorit de Cupido. Les diferents manifestacions de la música urbana tenen també un lloc predilecte a la programació del festival amb La Zowi al capdavant. El retorn de la matriarca del trap dos anys després de la seva anterior participació en l'esdeveniment es completa amb la presència del potent rap d'Abhir, que abraça les seves arrels índies; la psicodèlia de Sticky M.A des del col·lectiu AGZ; les incisives barres de Metrika, i l'elegància i sofisticació del R&B de Diego 900. Un reflex de l'evolució i constant reinvenció de la nostra escena.

El Festival B també acollirà les veus d'una nova generació, com ha fet des de la seva fundació. La delicadesa de Jimena Amarillo i la seva manera de combinar el pop i la cançó d'autor; l'avantguarda de Maria Hein, la gran sensació del nou pop català; les melodies brillants de Melenas; el rabiós i electritzant punk de La Élite; i la deconstrucció hardcore a base de guitarres de Nerve Agent, representen l'esperit innovador d'un festival que sempre mira al futur amb discursos que obren nous camins. "Fa 10 anys que el Festival B alimenta l'esperit dels públics més curiosos i inquiets de la ciutat. Alguna cosa, a priori, tan bàsica com posar la música i els músics sempre en un primer pla acaba per convertir-se en una cosa així com una experiència musical transformadora", ha afegit el director del festival.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!