Fa un parell de dies a La Llança us proposàvem cinc plans per gaudir de la cultura des del sofà on s'incloïen propostes musicals, literàries i teatrals. Els dies comencen a fer-se feixucs i cada cop sembla més probable que el confinament provocat pel coronavirus s'allargui més enllà dels quinze dies. Avui volem proposar-vos plataformes que convertiran casa teva en la platea dels teus teatres preferits. Muda't amb la teva roba preferida, gaudeix del bon teatre i sopa el teu menjar preferit regat amb un bon vi.

Que no s'apaguin els focus!

El Grup Focus, amb la col·laboració de TV3, posa a la teva disposició dos dels seus grans èxits teatrals i dues de les seves pel·lícules per gaudir quan vulguis des de casa. Al seu web podràs trobar Adossats, una peca presentada al Romea l'any 2017 i El fantasma de Canterville, èxit de la temporada 2018 al Condal. Pel que fa a les pel·lícules podràs visionar la comèdia El Nom protagonitzada per Joel Joan, Sandra Monclús, Sergi Vallès, Xavi Mira i Mireia Piferrer; i Res no tornarà a ser com abans, dirigida per Carol López.

La Calòrica continua celebrat el seu desè aniversari

La companyia de teatre La Calòrica va néixer l'any 2010 formada per un grup de llicenciats de l'Institut del Teatre de Barcelona. El seu treball es basa en dos camps d'investigació: la vigència dels motius i les formes teatrals clàssiques en el diàleg estètic contemporani i el paper de l'humor en el tractament de les problemàtiques més serioses. Al seu canal de Vimeo podreu trobar els vídeos complets de Fairfly i El Profeta.

Segueix viatjant amb La Ruta 40

La Ruta 40 és una companyia de teatre independent fundada l’any 2011 a Barcelona. Està integrada per Alberto Díaz, Maria G. Rovelló, Albert Prat, Xesca Salvà i Sergi Torrecilla. A Vimeo trobareu La Col·lecció de Harold Pinter, la recentment estrenada Reiseführer, El Balneari, Fa una mica de soroll i Cúbit

Descobreix els millors espectacles de tot l'Estat

El Centre de Documentació Teatral ofereix un catàleg amb milers d'espectacles oferts pel Ministeri de Cultura. L'any passat el servei va passar de ser restringit a professionals i investigadors per convertir-se en una eina oberta a qualsevol que vulgui registrar-se a l'anomenada Teatroteca, on es pot fer un préstec en línia de totes les seves peces, posant especial èmfasi en el Centre Dramàtic Nacional.

Hamlet a casa teva

Fa uns dies ja us vam presentar el crit de The show must go on (l'espectacle ha de continuar), amb el qual el Teatre Lliure posa a disposició un seguit de contingut creatiu a les seves xarxes socials. La proposta més ambiciosa és #LliureAlSofà, on el teatre oferirà per youtube el visionat complet d'algunes de les seves obres teatrals. La iniciativa s'enceta amb Hamlet de William Shakespeare, dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol López, que va rebre el Premi Butaca a Millor Actor l'any 2016. Es podrà veure de dijous 19 al dissabte 21 de març a les 20 h i diumenge 22 a les 18 h. La següent peça en compartir-se serà Renard o El llibre de les bèsties, un espectacle familiar de Marc Rosich basat en el llibre de Ramón Llull. La producció va guanyar el Premi de la Crítica de Barcelona al Millor Espectacle Familiar l'any 2016.

Un nou festival de teatre musical... confinat

 
Neix A little Sunday music. Festival de Teatre Musical Confinat, un esdeveniment que conjumina a més de 25 professionals de llarga trajectòria. La cita tindrà lloc diumenge que ve 22 de març, i té per objectiu acostar algunes de les grans peces del teatre musical a la població confinada, a més de reivindicar el paper imprescindible que té la cultura en temps difícils. L'esdeveniment es retransmetrà en streaming, i es donaran cita algunes dels artistes de teatre musical amb més prestigi i trajectòria del país. En els perfils de @teatromadrid i @teatrebarcelona s'han publicat els horaris d'emissió de les actuacions, així com confirmacions en el cartell.