L'editorial Rosa dels Vents aposta per la poesia en català, dins l'estratègia del grup Penguin Random House per incrementar la seva presència en el món del llibre en català. Ho fa amb la col·lecció Contraveu de textos breus que intenta buscar noves veus que interessin a nous lectors. El projecte s'estrena amb tres llibres de Cesk Freixas, Suu i Adrià Salas. Tres volums que volen anar més enllà del llibre composat per lletres colocades de qualsevol manera i busca un paper, una tipografia i unes il·lustracions molt acurats (fins al punt que cada llibre rep un tractament molt diferent). Des de Penguin argumenten que a través de les xarxes socials es fa patent una gran tirada de la poesia feta per veus reivindicatives, que reflexionen sobre el present. I ara volen oferir aquests textos en paper per intentar buscar nous lectors per als llibres.

Joves cantautors, nous poetes

La col·lecció s'obre amb tres cantants que actualment tenen molt d'èxit entre els joves: Cesk Freixas, Suu i Adrià Salas (de La Pegatina). Cesk Freixas, a El delta de les paraules es refereix al procés d'autoaprenentatge al llarg de la vida i a la presa de consciència individual i col·lectiva de l'individu. Però també hi ha referències a "la situació en què ens trobem com a país". Com indica el seu títol, el llibre també vol ser una defensa del diàleg, del valor de les paraules: "Debatent és com podem arribar a algun tipus d'acord", explica. Confessa que aquest llibre neix, per una banda de la mort del seu pare i del naixement de la seva filla, però també del moment polític que viu el país. Afirma que darrerament ha apostat per un tracte molt acurat de les paraules, amb mètrica i rima, que és el que també fa en les seves cançons. "Cesk Freixas és el mateix quan canta que quan escriu", assegura. I avança que el lector hi trobarà influències de Salvat-Papasseït en sus poemas.

La Suu més íntima

Suu, que ara té tan sols 20 anys, però que es reconeix admiradora de Charles Bukowski i Truman Capote, assegura que el seu poemari Fauna i amor agrupa les seves "cançons més personals, les que no m'he atrevit a cantar". Aquest recull de textos més íntims, "en què en despullo més", també vol ser una reflexió sobre les virtuts de l'amor, però també sobre els seus problemes. Al llarg del llibre, estructurat en dues parts, desenvolupa les emocions sorgides d'una relació tòxica i el procés de recuperar l'amor per sí mateix. Assegura que el llibre li ha servit molt per reflexionar sobre la seva vida.

L'Adrià Salas més ell

Adrià Salas, l'autor de Salsa, confessa que sempre havia escrit coses, que mai no s'havia pensat en publicar abans que li proposessin la seva col·laboració amb Contraveu. Assegura que així com les seves cançons representen a tot un grup, La Pegatina, aquí pot deixar lliure curs a la seva individualitat. Afirma que es tracta d'un llibre amb temes molt diversos amb textos "que no tenen res a veure amb les seves cançons. A les cançons escric per als altres, i per a la visió que tenen els altres del grup. Al llibre he escrit per a mi", confessa. Afirma, per exemple, que aquí ha pogut lliurar-se als jocs de paraules que tant li agraden i que no pot usar en les cançons de La Pegatina, que solen ser molt "simplificades". Inclou textos en castellà, perquè assegura que "és com si tingués dues formes de pensar diferents, en català i en castellà: el que escric en català no ho escriuria en castellà i viceversa".

Parrot i Peya apostes de Contraveu 

A l'octubre Contraveu té previst ampliar la col·lecció amb un poemari de Marc Parrot i un altre de Clara Peya. Seguiran amb l'estratègia de fer llibres originals, amb qualitat de textos, però també d'edició. Cesk Freixas ha agraït l'aposta de Rosa dels Vents per una poesia moderna, molt popular, front a la "visió anacrònica" de moltes col·leccions de poesia. A més a més, ha assegurat que està especialment satisfet per l'aparició d'aquesta col·lecció ja que la poesia no està de moda en un món de superficialitat: "La paraula serveix per rebentar la crosta de la societat capitalista i anar a buscar els valors d'allò que realment importa".