La mort aquest dimecres de la llegenda de la música Tina Turner ha deixat tot de reaccions de personalitats i famosos del país que han volgut acomiadar la cantant amb unes boniques paraules. Turner va ser una icona per a diverses generacions amb la seva música enèrgica, que va trencar barreres i la va convertir en una icona. Pedro Sánchez, Carles Puigdemont, Bryan Adams, la NASA o Magic Johnson són algunes de les personalitats que han mostrat les seves condolences per la mort de la cantant. Fins i tot Coldplay, en l'actuació d'aquest dimecres a Barcelona a l'estadi Lluís Companys, ha volgut dedicar el seu concert a Tina Turner.

"Ens deixa una dona admirable i genial, de talent impressionant. Ha marcat tota una època i ha deixat petja en generacions d’amants de la música, amb uns concerts en directe difícils de superar. La seva tenacitat i la seva actitud han estat molt inspiradores. Que descansi en pau", resa la piulada del president a l'exili, Carles Puigdemont. Per altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha volgut dedicar unes paraules a la cantant. "El món perd avui a una dona autèntica, poderosa i lluitadora. Una dona que va ensenyar a les dones a ser fortes. Avui ens deixa Tina Turner, una artista excepcional. Recordem-la i honrem el seu llegat humà i musical", ha escrit a Twitter el cap de l'executiu central.

Una de les piulades més sentides, la de la Nasa. Una imatge que ho diu tot, un mar d'estrelles que s'estira fins a l'infinit i que recorda la grandesa de Turner. "Simplement la millor. La llegenda musical Tina Turner va espurnar a través de l'escenari i en milions de cors com la Reina de Rock 'n' Roll. El seu llegat viurà per sempre entre les estrelles", resa la piulada. Un altre acomiadament "estel·lar", el del diari francès Libération. La portada de demà, dijous 25 de maig, serà una imatge diferent a les resta. Una mostra de l'energia que Turner va desprendre durant tants i tants anys arreu del món. "Tina Turner, la millor", es llegeix.

Tina Turner ha mort aquest dimecres als 83 anys

El món de la música ha perdut avui una llegenda: Tina Turner, la inigualable reina del rock, ha mort aquest dimecres als 83 anys. Amb una veu única i una energia electrificant, Turner va inspirar generacions de fans amb la seva determinació i autenticitat. Segons ha informat el seu agent, la cantant ha mort "pacíficament" a la seva casa de Kusnacht prop de Zuric, Suïssa, després d'una llarga malaltia. "Amb ella, el món perd una llegenda musical i un model a seguir", ha afirmat el seu representant. Tina Turner va néixer el 26 de novembre de 1939 a Nutbush, Tennessee, amb el nom d'Anna Mae Bullock. Turner va tenir una infantesa i joventut complicades, i va trobar el seu refugi en la música, una passió que la va portar a viatjar pels escenaris de tot el món. El seu talent vocal no tenia límits i la seva presència escènica era simplement imparable, una veu llegendària que va marcar generacions amb el seu ritme i la seva energia.