El proper 27 de desembre s’estrena, tant a les televisions locals catalanes com a Movistar+ Comtes, una docusèrie dirigida per Carles Porta i escrita conjuntament amb Albert Sánchez Piñol, amb la producció de La Xarxa i la realització de Antàrtida Produccions.

 

La sèrie, que combina la ficció i el gènere documental, tracta dels esdeveniments més significatius de quatre comtes catalans que es van succeir de manera cronològica: Guifré el Pelós, Guifré Borrell, Sunyer I i Borrell II, que tenen en comú la lluita per aconseguir la independència de l'imperi carolingi. Comtes estarà composta per quatre capítols de 30 minuts de duració, que comptaran amb la presentació de l’actriu Marta Marco.

Els actors que interpretaran als quatre comtes protagonistes són David Segú (Guifré I), Martí Salvat (Guifré Borrell), Pol Nubiala (Sunyer I jove), Jordi Rodríguez (Sunyer I adult) i Jaume Ulled (Borrell II). Els acompanyaran Anna Sabaté en el paper de Guineguilda, Miguel Gallardo en el paper d’Arnust, Albert Triola en el paper de Gerbert d’Orlach i Pep Papell en el de Gotmar. 

Col·laboració d’historiadors

Després de cada capitol s'emetrà un especial amb el testimoni de sis historiadors que explicaran el context de l’època on se situa l’acció. Hi participen acadèmics de la Universitat de Barcelona, com Francesc Xavier Hernàndez o Laura de Castellet; el catedràtic d’Història Medieval a la Universitat Pompeu Fabra, Josep Maria Salrach; un historiador de la Universitat de Roma, Stefano Cingolani; i les llicenciades Dolors Bramon i Carme Muntaner.

Els productors de la sèrie han tingut molt en compte les referències documentals pel que fa a les vestimentes que es portaven durant la època, per tal que la posada en escena sigui el més rigurosa possible

Versió interactiva i radiofònica

Comtes, que finalitzarà la seva emissió el 30 de desembre, té un web oficial on es podran veure els quatre capítols i accedir a contingut interactiu amb informació complementària sobre el context històrics, els personatges, la vida i els costums de la Catalunya dels segles IX i X.

A més, s’ha posat en marxa la versió radiofònica de la sèrie, que serà transmesa a les emissores radiofòniques locals.

La tercera sèrie històrica de La Xarxa

És el tercer any que La Xarxa produeix una sèrie històrica. L'any 2015 van estrenar Somiar un país, construir un somni sobre la Mancomunitat de Catalunya, i el 2016 van emetre 1714, la Guerra a comarques, un documental de 10 capítols que resseguia la Guerra de Successió en diferents punts de Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat