El Cruïlla 2022 arrenca amb música, food trucks i unes ganes boges de tornar a reafirmar-se com un dels festivals més transversals de Barcelona. El Parc del Fòrum obrirà avui les seves portes durant 4 dies, de dijous a dissabte, per veure-hi passar artistes de gèneres tan diferents com Juan Luis Guerra i Rubén Blades, junts per primer cop damunt d'un escenari europeu, i Duran Duran, Jack White, Rigoberta Bandini, Editors o Joan Dausà, entre molts altres. Concretament, una cinquantena de concerts conviuran en els 5 escenaris que hi haurà repartits per tot el recinte. L'any passat, en plena crisi sanitària de la covid-19, el Cruïlla ja va ser un dels festivals catalans que va tirar endavant una edició repleta de propostes musicals —seguint l’estratègia dels tests d’antígens massius en espais habilitats just abans de l’inici dels concerts— i ara arriba l'edició del 2022 amb algunes tradicions i moltes novetats.

festival cruilla barcelona

Juan Luis Guerra i Rubén Blades, concert històric a Europa

Una de las sorpreses més esperades és el moment en què Juan Luis Guerra i Rubén Blades coincideixin a l'escenari del Cruïlla 2022, ja que serà la primera vegada que ho facin en un escenari europeu. La batxata i el merengue de Juan Luis Guerra —amb la banda 4.40— i la salsa de Rubén Blades —acompanyat de Roberto Delgado i la Orquestra de Panamà— farà brillar més que mai la música llatina amb dos dels seus referents més destacats. Es preveu que l'espectacle de dissabte a la nit, en total, duri unes 4 hores aproximades. A més, serà l'únic concert que l'astre panameny, autor de temes tan coneguts com Pedro Navaja, interpretarà a Europa. 

Els caps de cartell que cantaran al Cruïlla dimecres, dijous, divendres i dissabte

Una de les característiques que ha aconseguit consolidar el Cruïlla, que aquest any celebra la seva dotzena edició, és que es tracta d'una celebració transversal que dona suport a diferents tipus de música, gèneres i estils. En els seus escenaris s'hi poden veure personalitats d'arreu que durant quatre dies converteixen el Fòrum en una festa de la música plural internacional que vetlla pel rap, la música llatina, l'electrònica, l'indie, el flamenc o la fusió.  A banda de Juan Luis Guerra i Rubén Blades, aquest any també pujaran a l'escenari del Cruïlla artistes de renom com Jack WhiteDuran DuranEditorsHot Chip, Rozalén, Rigoberta BandiniFat Freddy's Drop, TanxugueirasJoan Dausà o Sleaford Mods; tots ells, i a banda de molts altres grups, destacaran entre divendres i dissabte, mentre que dimecres i dijous el festival aposta sobretot per la música rap, el trap i el hip hop amb noms com Residente, Tote King, Molotov o 31 Fam. Altres artistes musicals de casa nostra que estaran a l'escenari del Cruïlla aquest juliol són Delafé y las Flores Azules, Marcel i Júlia, Ginestà o Habla de mí en presente.

juan luis guerra i ruben blades
Foto: Instagram

Torna la polsera cashless per fer compres dins el Cruïlla

Tots els pagaments que es facin dins del Cruïlla, des de menjar, beguda o en alguna de les parades habilitades, es faran amb la polsera cashless. Com ja és tradició en el marc del festival, aquesta polsera s'obté a l'entrada del recinte, un cop mostrada l'entrada, i s'haurà de portar posada durant tota l'estada al Cruïlla, ja que servirà d'entrada i sortida per aquells que gaudeixin d'alguns dels abonaments de més d'un dia. A més, aquesta polsera va lligada al compte personal de cada usuari, així que es pot recarregar les vegades que calgui a través d'Internet, ja que aquest any no hi haurà punts físics habilitats dins el recinte. A la pàgina oficial del Cruïlla hi ha més informació sobre aquest mètode de pagament.