La cartellera comença a acollir alguns dels films que estan despuntant als premis cinematogràfics de la temporada i Minari: una historia de mi família, n'és un exemple. A més, aquest divendres també arriben als cinemes llargmetratges com la terrorífica Relic o una de les revelacions de l'any en clau catalana, Les dues nits d'ahir, que aspira a guanyar el Gaudí a la millor pel·lícula.

Minari: una historia de mi familia

Aquesta pel·lícula, produïda per Brad Pitt i escrita i dirigida per Lee Isaac Chung, és una de les grans favorites de la temporada. Ja ha guanyat el Gram Premi del Jurat i el Premi del públic al Festival de Sundance i el Globus d'Or al millor film estranger. A més, està nominada als BAFTA i té moltes possibilitats als Oscars, que s'anuncien dilluns vinent.

Ambientada als 80 i inspirada en les vivències del director, el film explica la història d'una família estatunidenca d'origen coreà que se'n va a viure a una petita granja d'Arkansas, on la seva vida canviarà després de l'arribada de l'astuta i malparlada àvia.

Relic

Emily Mortimer, Robyn Nevin i Bella Heathcote encapçalen el repartiment d'aquesta pel·lícula que es va preestrenar a Sundance i va competir a Sitges, on la seva directora, Natalie Erika James, una de les poques dones que es dediquen al cinema de terror, va aconseguir una menció especial.

Produïda per l'actor Jake Gyllenhaal –és el seu primer llargmetratge–, Relic gira entorn de tres generacions de dones que s'uneixen per a fer front a una presència maligna. L'acció arrenca amb la desaparició de l'anciana Edna. La seva filla Kay i la seva néta Sam la busquen en la decadent casa de camp de la família, on troben pistes de la seva progressiva demència escampades per tota la casa.

Les dues nits d'ahir

Una nit d'estiu, l'Eric entra a una casa i roba les cendres de Pol, el seu amic mort. Aquesta mateixa nit, al costat dels seus dos millors amics, emprenen un viatge amb cotxe per a llançar-les, una escapada que s'acaba convertint en una bombolla que els separa de la realitat i que canviarà les seves vides per sempre. Pau Cruanyes i Gerard Vidal codirigeixen aquesta pel·lícula, nominada als Premis Gaudí, que es lliuren el diumenge 21 de març.

I a les plataformes en streaming?

Cherry, a Apple TV

Els germans Russo, responsables de la pel·lícula més taquillera de la història (Vengadores) signen a Apple TV aquest drama sobre el trastorn posttraumàtic i l'addicció a les drogues protagonitzat per Tom Holland, qui ha assegurat que és el paper més difícil de la seva vida.

La pel·lícula aborda la caiguda als inferns de la drogodependència d'un militar que torna al seu poble turmentat pels records. Inspirada en la novel·la del mateix nom, compta en el repartiment amb actors com Ciara Bravo, Jack Reynor o Fionn O'Shea.

El día del sí, a Netflix

Jennifer Garner i Edgar Ramírez són les estrelles d'aquesta comèdia per a tota la família que parteix de la premissa de dos pares que, cansats de passar-se tot el dia dient "no" als seus fills, decideixen regalar-los "el dia del sí", 24 hores en les quals els nens posen les regles. El resultat és una aventura a la ciutat de Los Angeles que unirà a la família més que mai. Dirigida pel portorriqueño Miguel Arteta, s'estrena a Netflix.

Amigo, a Filmin

El debut d'Óscar Martín és un asfixiant thriller psicològic que ofereix un duel interpretatiu entre Javier Botet i David Pareja i que narra la desballestada relació d'amistat entre David i el seu millor amic Javi, qui ha quedat prostrat en una cadira de rodes després de sofrir un greu accident. Aquest drama fosc i pertorbador es va estrenar en el passat Festival de Sitges.