CaixaFòrum Lleida celebra els 30 anys d'existència amb un balanç de més de 2,1 milions de visitants. En aquestes tres dècades s'ha convertit en un referent de la vida cultural lleidatana, especialment pel que fa a les seves exposicions temporals. Rep una mitjana anual de 74.400 visitants.

CaixaForum Lleida 03 (Antinc Cinema Viñes)

L'antic cinema Viñes.

El centenari

El 19 de desembre de 1989 va obrir les seves portes l'aleshores denominat "Centre Cultural de Lleida" de la Fundació la Caixa a l'edifici que havia ocupat l'antic cinema Viñes, un edifici modernista construït per l'arquitecte Francesc de Palau Morera Gatell. L'immoble es va inaugurar el 1919 i per tant, acaba de complir els seus primers cent anys. La Caixa el va adquirir el 1985 i el va reformar. Posteriorment patiria dues noves reformes el 1997 i el 2004. En aquests moments disposa d'una sala d'exposicions, un vestíbul, un auditori de 226 places i dues sales d'actes de 50 places cadascuna. L'any 2008 es va integrar a la xarxa de centres CaixaFòrum de l'entitat.

CaixaForum Lleida 02

Per a tots els públics

Les exposicions han abraçat en aquestes tres dècades totes les temàtiques: art antic, modern i contemporani, cinema, fotografia, arquitectura, com també mostres que han permès descobrir altres cultures allunyades temporalment o físicament de la nostra així com endinsar-se en temes d'actualitat de caire científic i tecnològic. El CaixaFòrum Lleida compta amb una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics: públic general, escolar i familiar. A més de les exposicions, els visitants poden assistir a conferències i debats sobre diverses disciplines i grans qüestions d’actualitat; cinema, concerts, jornades socials i arts escèniques, tallers i projeccions pensades per un públic eminentment familiar. CaixaFòrum Lleida també té com a públic preferencial els estudiants, i és per aquest motiu que ofereix activitats específiques per a les escoles. 

Un 2020 carregat d'activitats

Encara es pot visitar Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur? i a partir del 18 de març es podrà veure la mostra Les avantguardes històriques, 1914-1945. Construint nous mons.  Ofereix una relectura de les primeres dècades del segle XX a través d’una acurada selecció d’obres procedents de la col·lecció de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), i una selecció d´objectes procedent de la Col·lecció Alfaro Hofmann, única a escala mundial en el camp del disseny industrial, que subratlla el valor de l’objecte com a símbol de progrés, llibertat i desenvolupament. També hi haurà trobades amb artistes i creadors, projeccions de documentals de temàtica artística, trobades amb escriptors, el cicle Musicals que marquen generacions, un espectacle infantil de producció pròpia sobre les òperes de Mozart (Papagueno & Cia)... I no hi faltarà un dels cicles més consolidats de CaixaFòrum Lleida: les Matinals de Cinema, una aposta pel cinema independent i d'autor, a partir d'una selecció de films internacionals amb corrents, estils, relats i directors destacats o emergents.