Will Smith, nominat a l'Oscar a millor actor protagonista per "El mètode Williams", va protagonitzar un dels moments més desconcertants de la gala dels Oscar en esbroncar Chris Rock per un acudit relacionat amb la seva dona. Rock havia sortit a l'escenari del Dolby Theater per presentar l'Oscar al millor documental i va fer una broma sobre el cap rapat de Jada Pinkett-Smith, que ha reconegut públicament que pateix alopècia, en comparar-la amb la Tinent O'Neil de la pel·lícula de Ridley Scott.

@elnacionalcat 👊 Will Smith li clava un mastegot a l'humorista Chris Rock durant la gala dels Oscar #elnacionalcat #willsmith #oscar #estiktocat #tiktokcatalà ♬ sonido original - El Nacional.cat

Smith es va aixecar del seient i va pujar a l'escenari per fer una bufetada a Rock. Encara que va semblar un cop simulat, el públic va emmudir i el fet que l'actor continués increpant el presentador al tornar al seient va sembrar encara més dubtes. "Deixa al marge el nom de la meva dona fora de la teva puta boca", li va cridar Smith des del seu seient davant del desconcert generalitzat. Després de l'estrany intercanvi, la premsa acreditada a la cerimònia va començar a preguntar si aquell moment era al guió o va ser una reacció espontània de veritat. Segons la publicació especialitzada Variety, la publicista de Will Smith, Meredith O. Sullivan el va convocar durant la pausa publicitària per mirar de clamar-lo. També ho va fer el seu amic, l'actor Denzel Washington.

fd61fd2ad220754de2bc625a60a68a772af91fc5 (1)

Però quan uns minuts després Smith va pujar a recollir el seu Oscar, en un discurs ple de titubejos i incoherències, plorant a llàgrima viva i amb l'emoció a flor de pell, l'actor ha demanat disculpes a l'Acadèmia i als nominats, tot i que ha intentat justificar-se sense al·ludir directament als fets que acabaven de succeir i tampoc ha demanat disculpes a Rock. "Richard Williams era un valent defensor de la seva família", ha subratllat en un intent de justificació i en referència al pare de les germanes que interpreta i que li ha valgut l'Oscar. "En aquest moment de la meva vida, estic superat pel que Déu em convida a ser i a fer al món. En aquest negoci de vegades has de suportar que la gent t'insulti i et falti el respecte i tu has de somriure i dir que tot està bé". També ha fet esment que el seu company Denzel Washington li havia advertit que tingués cura perquè "en el moment més alt és quan el dimoni va a buscar-te". I ha conclòs: "La vida imita l'art i em vaig tornar un pare boig, com el meu personatge". I conclou: "Espero que l'Acadèmia em torni a convidar".

La policia de Los Angeles investiga els fets

La presentadora Amy Schumer va saber reconduir la situació al sortir fent broma sobre el que havia trigat a treure's la disfressa de Spiderman que lluïa en la seva última aparició: "M'he perdut alguna cosa?". La Policia de Los Angeles ha emès un comunicat sobre els fets on anuncien que Chris Rock no presentarà cap denúncia per l'agressió: "Tenen coneixement d'un incident entre dos individus durant la celebració dels premis de l'Acadèmia". La mateixa ABC News va censurar el moment i la direcció dels Oscar ha condemnat els fets.