Händel és com un bon cafè de sobretaula: l’empenta que et dona podria dur-te més enllà dels límits que tenies apamats amb les postres. Si la transcendència hagués de musicar-se, no podria fer-se d’una manera tan viva i nítida com amb les composicions d’aquest autor alemany. Podem posar-hi molta poesia, però amb Georg Friedrich Händel el que s’ha de fer és sentir-lo, i l’Auditori ho fa possible acostant-nos La Resurrezione. Però anem a pams.

Qui era Georg Friedrich Händel?

Georg Friedrich Händel va ser, per definició, un home viatger i, per vocació, un compositor de teatre. Les ànsies d’aprendre van convertir a un jove músic en un mestre en tots els gèneres: oratori, òpera, cantata, música religiosa i música instrumental.

Cinc cèntims sobre La Resurrezione

El 1707, Händel va començar a treballar com a compositor resident amb el marquès Francesco Maria Ruspoli, que li va encarregar un oratori complet per a la Pasqua de l’any següent, amb el qual pretenia impressionar al mateix Papa de Roma. Händel va donar forma a una partitura magistral: La Resurrezione, que narra els fets que tenen lloc entre l’enterrament de Crist el Divendres Sant i la seva resurrecció el Diumenge de Pasqua. L’estrena va tenir lloc al palau Bonelli el 8 d’abril de 1708, Diumenge de Resurrecció.

Si la transcendència hagués de musicar-se, no podria fer-se d’una manera tan viva i nítida com amb les composicions de Händel

Repertori i intèrprets del concert

El format de La Resurrezione que ens ofereix l’Auditori és un oratori en versió concert, amb una durada de 106 minuts. El conjunt que l’interpreta, sota la batuta de Dani Espasa, s’anomena Vespres d’Arnadí, i la seva alienació no podria ser millor: la soprano Sunhae Im interpreta Maria Magdalena; la soprano Núria Rial fa d’àngel; el contratenor Xavier Sabata interpreta Maria de Clopas; el tenor Emiliano González Toro fa de Sant Joan Evangelista; i el baix Luigi De Donato interpreta Llucifer.

Entrades per als subscriptors d’ElNacional.cat

L’Auditori convida als subscriptors d’ElNacional.cat el 23 de novembre a les 19h a gaudir amb La Resurrezione de Handël. A Club El Nacional tenim quatre entrades dobles per als nostres socis. Per reservar-ne una, només cal que envieu un correu electrònic amb l’assumpte «Auditori Händel» a la següent adreça: club@elnacional.cat.   

Com puc fer per subscriure-m’hi, a ElNacional.cat?

Forma part de la nostra comunitat donant-te d'alta com a soci del Club El Nacional. Donaràs suport al periodisme lliure, alhora que et beneficies de diferents actes exclusius i promocions de tota mena.