Astèrix, l'heroi gal més popular del món del còmic, tindrà per primera vegada una sèrie basada en el seu àlbum El combat dels caps, que comptarà amb la direcció del cinesta francès Alain Chabat, segons va anunciar aquest dimecres la plataforma de continguts en streaming Netflix.

"Estan bojos aquests gals", va indicar el gegant estatunidenc a Twitter, on va agregar que "només volíem dir-vos que estem preparant una sèrie d'animació sobre el gal més popular de tots els temps i que la dirigirà Alain Chabat". El cineasta i presentador de televisió, de 62 anys, tornarà a dur a la pantalla a Astèrix, després de dirigir el 2002 Astérix y Obélix: misión Cleopatra, un llargmetratge amb actors de carn i os que va recaptar més de 14 milions d'euros, la onzena pel·lícula que més ingressos ha generat a França.

Una part de l'àlbum que adaptarà la sèrie, El combat dels caps (1968), ja va aparèixer en pantalla el 1989, quan va ser utilitzada per a donar forma al guió de la pel·lícula d'animació El cop de menhir, que també va incloure trames de l'àlbum L'endeví (1972). Les aventures que viuen Astérix i Obélix en aquest àlbum se centren en la pèrdua de memòria de Panoràmix, el druida que proveeix de poció màgica als gals, i les amenaces que això els implica.

albert uderzo asterix efe 1

Uderzo, dibuixant dels còmics, mort el el març del 2020 / EFE

Aquesta sèrie se suma a l'adaptació prolífica que han tingut els personatges de Uderzo i Goscinny, que ja compten amb quatre pel·lícules clàssiques i deu d'animació, l'última d'elles estrenada el 2018 sota el títol Astérix y la poción mágica. Els dos escriptors francesos, ja desapareguts (Uderzo va morir al març de 2020), van regalar al món una obra de 38 títols que molts consideren part del patrimoni literari francès.

Segons el diari Le Parisien, la sèrie arribarà a les pantalles en 2023 i estarà produïda per Alain Goldman, però  de moment no han transcendit més detalls sobre el pressupost del projecte.

Els àlbums d'Astèrix han estat publicats en 107 llengües i el total d'edicions arriba a 1.460. A Catalunya, la primera edició en català va arribar de la mà de l'Editorial Bruguera el 1969, que prèviament l'havia publicat en castellà, primer a les revistes DDT, Gran Pulgarcito i Mortadelo, i després en àlbum.