Astèrix i Obèlix, els coneguts gals rebels a la dominació romana, acompleixen 60 anys. Ja fa sis dècades que Albert Uderzo i René Goscinny, en una trobada a casa del primer, van idear una boja història de gals que resistien permanentment a l'invasor. Unes setmanes després apareixerien les primeres vinyetes a la revista Pilote, i el 1961 es publicaria el primer àlbum d'aquests herois. Ara ja fa molts anys que va morir Goscinny, i Uderzo té 91 anys, i ja no dibuixa. Però els personatges continuen ben vius, de la mà de l'il·lustrador Didier Conrad i de les històries de Jean-Yves Ferry (sempre sota la supervisió d'Uderzo). Per celebrar els 60 anys han anunciat la sortida d'un nou àlbum, el 24 d'octubre. Serà el 38è de les simpàtiques aventures dels guerrers gals. Encara no se n'ha difós el títol, però ja en podem degustar la primera plana.

nou asterix

Per celebrar els 60 anys també sortiran sengles edicions de luxe d'Astèrix el gal i d'Astèrix a Hispània. Es tracta d'una edició per a fans i per a col·leccionistes amb les planxes originals en blanc i negre i amb materials addicionals inèdits. A més a més, s'ha anunciat la creació d'una botiga virtual d'objectes de col·leccionisme sobre Astèrix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat