La Sala Parés del carrer Petritxol presenta l'onzena edició de l'exposició Art<35 Fundació Banc Sabadell 2018, que té l'objectiu de promoure els joves artistes. Aquesta iniciativa pretén oferir noves vies d'exposició i d'entrada al mercat dels nous creadors i apropar-los al món professional. Aquesta iniciativa ha estat convocada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i ha estat patrocinada per la Fundació Banc Sabadell. Aquesta exposició forma part del circuit artístic Art Nou, promogut per l'associació de galeries Art Barcelona i que pretén promoure la creació emergent. Està previst que Art<35. després de ser present a Barcelona, itineri a València i a Madrid.

Anna Ill Maschine Leipzig 2018

Anna Ill Maschine Leipzig 2018.

Un concurs especial

L'exposició Art<35 és el resultat d'un certamen destinat a artistes menors de 35 anys que es dediquen a la pintura, la fotografia, l'escultura, la instal·lació o el vídeo. En aquesta edició hi han participat 131 concursants, d'una mitjana d'edat de 29 anys. Entre tots ells, un prestigiós jurat integrat per artistes, acadèmics, galeristes i membres del món de l'art han triat 10 premiats. Els artistes triats reben una beca de producció de la Fundació Banc de Sabadell, i amb l'exposició aconsegueixen establir contactes amb crítics ,galeries, clients, comissaris i institucions artístiques. A més a més, s'organitza una exposició, la que es presenta avui a la Sala Parés, amb cinc obres de cadascun d'ells en què les peces són a la venda. I, a més a més, hi ha un programa d'adquisicions. Cinc empreses s'han compromés a adquerir, com a mínim, una obra cadascuna: Agefred, Fundació Banc Sabadell, DKV, Confide i Hotel Masferrer. Una oportunitat dels joves creadors d'apropar-se als circuits dels artistes més consolidats.

María Dávila Conscience de double2016

María Dávila, Conscience de double, 2016.

Art en femení

Dels 10 artistes seleccionats en aquesta iniciativa, set són dones: la madrilenya Carmen Alvar, la malaguenya María Dávila, la vilanovina Anna III, la valenciana Esther Navarro, la italiana Sofia Ricciardi, la canària Saskia Rodríguez, i l'extremenya Paula Valdeón. Completen la tria el barceloní Oriol Aribau, el canari Joaquín Artime i el madrileny Jesús Crespo. Els estils presents són ben diversos: des dels collages d'Alvar, fins a les obres amb materials de rebuig d'Anna III. De fet, el jurat pretén, de forma premeditada, oferir múltiples perspectives de les diferents formes de fer dels joves artistes. 

Saskia Rodríguez Lo imaginario, lo real o ninguno 2017

Saskia Rodríguez, Lo imaginario, lo real o ninguno, 2017.

Fascinació per la revolució russa

La madrilenya Carmen Alvar ofereix 5 quadres inspirats en les obres d'art produïdes per l'avantguarda russa després de la revolució soviètica. Representa temes en l'estil de la propaganda russa: el cinema, l'esport, els transports, la indústria... En un estil completament diferent, María Dávila vol oferir una nova interpretació de la imatge cinematogràfica mitjançant pintura. Dibuixant amb oli sobre fusta moments clàssics de les obres mestres del cinema, produeix un producte ambigu, en què es perden els referents i els contextos canvien. També Saskia Rodíguez es pregunta sobre la veritat. Reproduint una i altra vegada, un sobre l'altre, diferents textos, arriba a fer la informació tan confusa que esdevé il·legible. Denuncia així que la immersió en un allau d'informació no ajuda al coneixement. Aquestes són només algunes de les revolucionàries propostes que es poden veure a la Sala Parés, fins el 2 d'octubre.

 

Foto de portada: Carmen Alvar Beltrán, Aviación CCCP L5611, 2018.