Els fans incondicionals d'Antònia Font viuen en un somni humit des que el mític grup mallorquí anunciés fa més d'un any que tornava als escenaris després de vuit anys de silenci. Des de llavors, Primavera Sound, Cruïlla, un Palau Sant Jordi ple a vessar i concerts arreu del territori han alimentat una alegria que semblava començar a esgotar-se. Doncs no: aquest matí la banda ha anunciat nova gira de 17 concerts per teatres i auditoris i que inauguraran la propera edició de l'Embassa't, el festival de música independent del Vallès que se celebra anualment des de 2009 a Sabadell. Serà el dijous 16 de maig del 2024, en un concert a l'Amfiteatre Parc Catalunya de la ciutat, i les entrades es posaran a la venda el proper dimarts 3 d'octubre a les 11h del matí.

“El grup no ha donat tot el que podia donar amb el darrer disc i això s’ha d’acabar de culminar”, ha explicat el compositor i guitarrista Joan Miquel Oliver. El grup tancarà el proper dissabte la gira del 2023 per grans espais amb un concert al Palau Firal de Girona en el marc del Temporada Alta, una gira que Oliver apunta que se’ls hi ha fet curta. En declaracions a l’ACN, el compositor també ha manifestat que Antònia Font no té "cap intenció a priori de fer un disc nou". La formació es va dissoldre el 2013 després de setze anys en actiu i nou àlbums publicats. El 2018 ja va fer una actuació excepcional per participar en el Concert per la Llibertat d'Expressió a Palma, i el passat febrer del 2022 van publicar el disc Un minut estroboscòpica, la seva tornada oficial a la primera línia musical. 

Concert Antonia Font Palau Sant jordi / Foto: Ricard Novella
Foto: Ricard Novella

Oliver explica que, després dels deu grans concerts que han fet, volien tirar endavant una gira per teatres. El compositor ha indicat que la gira de retorn per grans espais se’ls hi ha fet curta: “Ens ha passat volant i hem fet molt pocs concerts, abans en fèiem 80 per disc”. Ha destacat que ja han fet les actuacions grosses i els festivals més importants, i posteriorment es van plantejar fer una gira per teatres. El format musical de la nova gira serà el mateix, però canviarà l’espai i el públic amb cadires per seure i amb una bona qualitat de so “per sentir bé la música”. Ha dit que als festivals a vegades això és el de menys. “Quan tens 15.000 persones cridant en concert arriba un moment que la música no s’acaba de sentir bé perquè se sent més el públic que el grup”. Considera que té lògica que facin aquesta gira per teatres després d’aquest any que han passat. 

Nova gira però sense disc nou

Els concerts se centraran en l’any que ve. “Si Antònia Font volgués continuar”, ha assenyalat, s’hauria de fer un disc nou i això “són paraules majors que s’han de pensar molt bé”. Oliver ha remarcat que fins que no hagin fet la gira del 2024 i fins que no hi hagi un plantejament clar de com es faria i una motivació per part grup, el disc no existeix. “No hi ha res fet encara, ni cap cançó, ni cap projecte ni cap conversa en aquest sentit. No hi ha cap intenció a priori de fer un disc nou”. En relació a la gira, de moment s’han anunciat 17 dates, però Oliver afirma que la xifra es pot ampliar —i fins i tot en alguna sala en faran un parell—. La nova gira començarà el 26 de gener al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès.

Seguirà al Teatre Auditori de Granollers, el 27 de gener; al Palau de la Música, el 8 de febrer; a l’Auditorium de Palma el 29 de febrer i l’1 de març; al Teatre Fortuny de Reus, el 9 de març; al Teatre Kursaal de Manresa, el 7 d’abril; a l’Atlàntida de Vic, el 4 de maig; a l’Amfiteatre Embassa’t de Sabadell, el 16 de maig; al Palau de les Arts de València, el 15 de juny; al Talarn Music Experience, el 21 de juliol; i a l’Auditori Camp de Mart de Tarragona, el 27 de juliol. El grup també actuarà a Sons del Món de Roses el 2 d’agost; a Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el 8 d’agost; l’Auditori d’Escaldes (Andorra), el 4 d’octubre; a l’Atrium de Viladecans, el 30 de novembre i a l’Auditori de Girona, el 14 de desembre.