Després d’haver fet sold out en l’únic concert que els Amics de les Arts faran a Catalunya, no es podia esperar res diferent: aquest divendres al Festival de Pedralbes han arrasat. La calor espantosa que fa a la capital catalana aquests dies ha desaparegut quan s’han encès els focus que il·luminaven l’escenari. Just davant de la façana del Palau de Pedralbes i apareixien en Dani Alegret, en Joan Enric Barceló, en Ferran Piqué i la seva banda. Entre roba de mudar i gots de cervesa en un ambient una mica pijo-barceloní, els fans del grup català s’han deixat la veu des del segon u del primer tema: El seu gran hit.

La cançó escollida per començar ja augurava una nit per la posteritat, i és que els Amics de les Arts han vingut a Pedralbes a cantar-nos les bones, i no s’han quedat curts, però tampoc se n’han sortit. Caldrien mínim 3 hores més de concert per poder dir que ens han cantat totes les cançons bones d’aquests 18 anys. L’home que treballa fent de gos, Que no ho entens o Trenta dies sense cap accident han fet que les grades del festival tremolessin.  

Dani Alegret Amics de les arts jardins pedralbes   Carlos Baglietto
Dani Alegret. Amics de les Arts al Festival de Pedralbes / Foto: Carlos Baglietto

Les revolucions han baixat quan en Dani Alegret ha començat a tocar amb el piano l’entrada inconfusible de Louisiana o els camps de cotó, un tema que no ha necessitat la veu de cap cantant, l’han interpretat a ple pulmó les 3.000 persones del públic. És una cançó tan clàssica, tan icònica i amb tanta història, que ara ja, és de cadascuna de les persones que omplien els Jardins de Pedralbes.

El moment més tendre de la nit ha estat amb una guitarra i tres veus: els amics han interpretat un recull de les cançons que tothom demana, però mai poden cantar als concerts. L’arquitecta, Miractes, Armengol o Tots els homes d’Escòcia han fet trencar cors aquesta nit a Pedralbes.

Amics, coneguts i sorpreses

Ja ho havien anunciat i així ha estat: diversos artistes han col·laborat dalt de l’escenari a fer que aquest fos un concert rodó. El grup In Crescendo ha interpretat El senyal que esperaves només amb veu amb els tres cantants del grup. Els Tyets han revolucionat Pedralbes amb la cançó de l’estiu de l’any passat Amics, tiets i coneguts, recordant-nos que entrem a un estiu on recuperarem aquests dos anys de concerts, festivals i festes majors. I Júlia Bonjoch i Enric Cambray han presentat el musical que han composat els Amics de les Arts i que s’estrena aquest novembre amb la cançó ‘Podria odiar-te’.

public amics de les arts jardins pedralbes carlos baglietto
Públic dels Amics de les Arts al Festival de Pedralbes / Foto: Carlos Baglietto

Els Amics de les Arts han creat un ambient de colla d’amics perfecte un divendres a la nit, a les portes de l'estiu, per a aquest concert de millors temes. “Si som aquí per les mateixes cançons i històries, no serà que ens coneixem? Això volem que sigui una gran trobada d’amics”, deien al principi i no s’equivocaven. Fa quasi 18 anys que les seves cançons sonen, que es canten en revetlles, festes majors, a la dutxa o amb una guitarreta a la platja, però res com gaudir d’un dels seus concerts. Perquè tornar-vos a veure en un concert ‘normal’ i sí que és la millor part de l’aventura.