El cineasta català Albert Serra ha manifestat la seva fascinació per Putin i Trump "són personatges que transcendeixen la figura del polític que només busca consensos", ha dit. En una entrevista aquest diumenge al Via Lliure de RAC1, Serra ha assegurat que la diferència que estableixen aquests dos, és que la majoria de polítics "s'amaguen en el consens i no solucionen res", ha dit. Preguntat per la situació política en l'àmbit global, el cineasta ha asseverat que "torna la geopolítica, és un canvi de paradigma que trobo interessant". 

'Pacifiction', pròximament en cinemes

Serra està a punt d'estrenar la seva darrera pel·lícula, Pacifiction, el pròxim 1 de setembre a les sales de cinemes. Aquest film, que és el desè de Serra, parla de les friccions entre governs i ciutadans, de la manera com un alt funcionari de la Polinèsia ha de fer front als problemes dels habitants. "Estic content de la pel·lícula perquè tracta temes contemporanis i que tenen una ressonància en les nostres vides", ha valorat. El cineasta ha parlat sobre el procés de rodatge de Pacifictioin i ha explicat que "ha pogut ser frustrant i agredolç" perquè ha detallat que la seva pràctica habitual consisteix a gravar moltes hores i històries per a després a l'hora de fer el muntatge acabar de tancar el guió final. Concretament en aquest film han enregistrat 540 hores i finalment, en el muntatge final, van desaparèixer algunes històries. 

Una pel·lícula sobre el patiment del toro

Serra, en la mateixa entrevista, ha donat el nom de la seva pròxima pel·lícula-documental, Tardes de soledad, una pel·lícula sobre toreros i les corrides de braus, que estan prohibides a Catalunya i a "punt de desapareixer", segons el cineasta de Banyoles. L'obra estarà protagonitzada per l'andalús Pablo Aguado i el peruà Andrés Roca Rey. "És un tema que sempre m'ha interessat. És un espectacle innecessari com qualsevol altra forma artística o creació efímera, amb l'agreujant que s'hi juguen la pròpia vida", ha explicat. "Pot semblar una provocació, però vull parlar del patiment del torero".