L'actor nord-americà Bruce Willis, de 67 anys, pateix demència frontotemporal, segons ha anunciat aquest dijous la seva família. La seva exdona, l'actriu Demi Moore, ha comunicat a través d'un missatge al seu compte a Instagram, que el popular actor té aquest problema de salut.

 

La família havia comunicat ja el març del 2022 que Willis es retirava de l'actuació perquè se li havia diagnosticat afàsia, una malaltia que afecta el llenguatge. En aquella ocasió, la família també va fer l'anunci a través d'Instagram. "Bruce ha estat experimentant alguns problemes de salut i recentment ha estat diagnosticat amb afàsia, cosa que està afectant les seves capacitats cognitives. Com a resultat d'això i després de molta reflexió, Bruce es retira d'una carrera que ha significat molt per a ell", deia el text.

El comunicat a Instagram la família expressa el seu “més profund agraïment per la increïble efusió d’amor, suport i històries meravelloses” que ha rebut d’ençà que van fer públic el primer diagnòstic de l’actor. “Amb aquest esperit, volíem donar-vos una actualització sobre el nostre estimat marit, pare i amic, ja que ara tenim una comprensió més profunda del que està experimentant”, han explicat.

“Des que vam anunciar el diagnòstic d'afàsia de Bruce la primavera de 2022, la seva condició ha avançat i ara tenim un diagnòstic més específic: la demència frontotemporal (coneguda com a DFT)”. En el comunicat, els familiars afegeixen que “malauradament, els reptes amb la comunicació són només un símptoma de la malaltia a què s'enfronta en Bruce”. Tot i que això és dolorós, afegeixen, “és un alleujament tenir finalment un diagnòstic clar”.'

Què és la demència frontotemporal que pateix Bruce Willis

La demència frontotemporal és un terme general per a un grup de trastorns cerebrals que afecten principalment els lòbuls frontal i temporal del cervell. Aquestes àrees del cervell generalment s'associen amb la personalitat, la conducta i el llenguatge.

En la demència frontotemporal, parts d'aquests lòbuls s'encongeixen (atròfia). Els signes i els símptomes varien, segons quina part del cervell estigui afectada. Algunes persones amb demència frontotemporal tenen canvis dramàtics en la seva personalitat i esdevenen socialment inapropiades, impulsives o emocionalment indiferents, mentre que altres perden la capacitat de fer servir el llenguatge adequadament.

La demència frontotemporal es pot diagnosticar erròniament com un problema psiquiàtric o com la malaltia d'Alzheimer. Tot i això, la demència frontotemporal tendeix a donar-se a una edat més primerenca que la malaltia d'Alzheimer. La demència frontotemporal sol començar entre els 40 i 65 anys, però també passa més endavant. La demència frontotemporal és la causa d'aproximadament un 10% a 20% dels casos de demència.