L'Abadia de Montserrat ha oferit a Steven Spielberg fer la pel·lícula de l'Indiana Jones català, segons ha anunciat aquest diumenge el director de comunicació de l'abadia, Òscar Bardají, al programa Via Lliure de Rac1. "Seria molt bo per a Montserrat que Spielberg vingués a fer una pel·lícula", ha admès Bardají. És per això que han proposat la muntanya com a plató de rodatge al cineasta, durant la seva visita al monestir aquest dissabte, acompanyat de la seva dona, Kate Capshaw, Barack Obama i Michelle Obama, l'endemà del concert de Bruce Springsteen a Barcelona. A més, ha suggerit quina hauria de ser la història del film.

📷 Les inèdites imatges d'Obama i Spielberg amb la Moreneta

🎸 4 grans moments del concert de Bruce Springsteen a Barcelona

Han proposat a Spielberg una pel·lícula sobre la vida del pare Bonaventura Ubach (1879-1960), vist com una mena d'Indiana Jones del monestir. Es tracta de l'expert orientalista que va crear el Museu Bíblic de Montserrat, convençut que la Bíblia només es pot entendre tenint en compte les seves arrels. És així com el monjo va fer el camí de l'èxode des d'Egipte fins a la terra promesa, passant pel Sinaí. També va seguir les passes de Sant Pau narrades en el Nou Testament: Turquia, Síria, Grècia, Creta... on va "adquirir" nombrosos béns culturals. "El nostre pare Ubach és una mica Indiana (Jones). Va portar el Caravaggio, la mòmia, els sarcòfags...", ha assegurat Bardají.

Steven Spielberg pren nota

El mateix prior de l'abadia, Bernat Juliol, en va estar parlant amb Spielberg, qui va escoltar-lo atentament. "No diu ni que sí ni que no, però evidentment pren nota. La possibilitat de portar al cinema la vida d'Ubach seria molt bona per a Montserrat", ha detallat el director de comunicació. No només per a l'abadia o la muntanya, sinó que seria molt bona per al conjunt del país, tal com ja ho ha sigut la visita del cineasta d'aquest dissabte: "És important per a nosaltres i per als catalans, ens va molt bé a tots".

Spielberg i la seva dona, Kate Capshaw, van visitar Montserrat aquest dissabte amb el matrimoni Obama. Van ser rebuts per l'abat, Manuel Gasch, i l'esmentat prior, Bernat Juliol, amb qui van passejar per la zona i van fer un petit recorregut per l'església, tot visitant la figura de la Mare de Déu de Montserrat, on es van aturar uns minuts per observar-la. L'abat es va encarregar de fer personalment la visita i els va explicar tota la història de l'abadia, així com de la Moreneta. Es van dirigir a la sagristia i van signar el llibre d'honor amb un missatge de gratitud: "Moltes gràcies per aquesta bonica visita".

Michelle Obama i els Spielberg, al Museu Picasso

Michelle Obama, Steven Spielberg i Kate Capshaw han visitat aquest diumenge al matí el Museu Picasso de Barcelona, segons han informat fonts de l'equipament cultural a Europa Press. Tots tres han mostrat interès per l'obra de l'artista andalús, la història del museu i el "vincle de l'artista amb la ciutat de Barcelona". Han agraït "l'esforç" de l'organització del museu amb motiu de la visita, ja que s'han adoptat mesures de seguretat per facilitar l'accés davant l'interès del públic. És així com s'han reubicat grups de visitants i s'ha facilitat l'entrada al museu amb flexibilitat horària.

Ambdós matrimonis van aterrar a la capital catalana dijous passat i divendres van assistir al primer dels dos concerts de Bruce Springsteen a l'Estadi Olímpic, amb els que inaugura la gira europea. Han aprofitat per visitar altres punts destacats com el museu Moco i la Sagrada Família (divendres), així com el monestir de Montserrat (dissabte).