El Palau Sant Jordi de Barcelona serà la seu d’un concert pilot del grup català Love of Lesbian el pròxim 27 de març, on 5.000 persones podran gaudir de la música, després de superar una prova d’antígens, sense distància de seguretat i amb mascareta ffp2.

El concert forma part de ‘Festivals x la Cultura Segura’, una iniciativa impulsada gràcies a la col·laboració dels màxims representants de Salut i Cultura de la Generalitat, juntament amb l'alcaldessa Ada Colaul’Hospital Germans Trias i els promotors dels principals festivals de música del país, com són el Sónar, Primavera Sound, Vida Festival, Cruïlla i Canet Rock. Segons els organitzadors, el concert serà a la vegada un estudi, que “obre la porta a proposar un calendari de proves que avalin els protocols sanitaris per la tornada a l’activitat dels grans esdeveniments”.  

Aquest és el segon estudi d’aquesta naturalesa que s’esdevé a Catalunya, després de l’assaig clínic del desembre a la Sala Apolo. Prenent el relleu d’aquesta primera prova, els col·laboradors esperen convertir Barcelona en “un referent mundial en el disseny, execució i avaluació de protocols d’accés per esdeveniments”. A més, el projecte vol reivindicar l’estat de la cultura a causa de la pandèmia i buscar noves solucions per mantenir la indústria viva.

Com funcionarà?

El 27 de març, el públic se sotmetrà a testos d'antígens, presa de temperatura i un cribratge en tres espais habilitats a les sales Apolo, Luz de Gas i Razzmatazz. Els negatius podran assistir al concert amb mascareta ffp2 (proporcionada per la mateixa organització) i gaudrian del concert sense haver de mantenir la distància de seguretat. Aquestes mesures, tal com ha explicat el doctor Josep Maria Llibre, de l’Hospital Germans Tries, estan basades en el precedent de l’estudi a partir de la Sala Apolo, on cap dels 463 assistents es va contagiar del coronavirus

El públic estarà format per persones d’entre 18 i 65 anys, però es prioritzarà els d’entre 18 i 45, ja que, tal com argumenten els organitzadors, “aquest sector de la població serà l’últim en vacunar-se i el que té un accés més difícil a la salut pública”. A més, l’accés està restringit a aquelles persones que no pateixin una malaltia crònica greu. 

 

Foto principal: Love of Lesbian en concert / ACN