Alerta roja és la pel·lícula amb un pressupost més elevat de la història de Netflix. I la inversió ha donat resultats. El film protagonitzat per Dwayne Johnson (La roca), Ryan Reynolds i Gal Gadot ja és el més vist de la plataforma dues setmanes després de la seva estrena. Una aposta per l’acció més pura a través dels criminals més buscats del món escapant de l’FBI que ha estat un encert per assolir fins a gairebé 300 milions d’hores reproduïdes, superant així el rècord que des de fa 3 anys tenia A ciegas amb 282 milions. I amb Alerta roja com a nova líder, anem a veure com queda el top 5 de les pel·lícules més populars de Netflix.

1
Alerta Roja
Les 5 pel·lícules més vistes de la història de Netflix que no et pots perdre

Ja és, oficialment, la pel·lícula més vista de la història de Netflix. Les expectatives amb Alerta Roja eren altes, principalment pel seu estel·lar trio protagonista format per Dwayne Johnson (La roca), Gal Gadot i Ryan Reynolds. El primer farà d’agent de l’FBI i els altres dos seran lladres en una d’aquelles superproduccions on l’acció i les explosions es produeixen cada tres minuts. A més, també conté grans dosis d’humor, res estrany si tenim en compte que està escrita i dirigida per Rawson Marshall Thurber, autor de Somos los Millers. Milions i milions i milions d'espectadors no poden estar equivocats. 

2
A ciegas
Les 5 pel·lícules més vistes de la història de Netflix que no et pots perdre

L’ús de grans estrelles de Hollywood com a reclam per les seves pel·lícules sembla que sempre li ha funcionat bé a la plataforma. En aquest cas, és Sandra Bullock qui protagonitza aquest thriller de terror ambientat en una distopia on s’han de tapar els ulls si volen evitar la mort. La premissa recorda a Un lugar tranquilo, canviant el so per la vista, però la història difereix força de l’obra de John Krasinski, centrant-se en com la protagonista viatja amb els seus fills fins a un heterogeni grup de persones que es veu forçat a conviure davant de la tragèdia. Els lligams que estableixen són més aviat forçats, però la interpretació de Bullock aconsegueix mantenir viva la flama de la història.

3
Tyler Rake
Les 5 pel·lícules més vistes de la història de Netflix que no et pots perdre

La cara coneguda aquí és la de Chris Hemsworth. Si, a més, li sumem que la pel·lícula es basa en ell rescatant un nen, entenem d’on surten els 230 milions d’hores de reproducció a Netflix. Ambientada a Bangladesh, Hemsworth interpreta a Tyler Rake, un exsoldat del Servei Aeri Especial que ara es guanya la vida com a mercenari al mercat negre. Però quan el seu company Nik Khan li ofereixi la missió de salvar el fill d’un important senyor de la droga, la seva vida canviarà per sempre. Un altre exemple on l’acció prima per davant de la profunditat, convertint-la en una bona proposta per desconnectar un diumenge a la tarda.

4
El irlandés
Les 5 pel·lícules més vistes de la història de Netflix que no et pots perdre

No sorprèn gaire trobar aquesta pel·lícula de 3 hores i mitja entre les més vistes, perquè només que la veiessin un parell de persones ja arribava als 215 milions d’hores reproduïdes. Bromes a part, és, sens dubte, el film de més qualitat d’aquesta llista. Martin Scorsese tornava a la seva especialitat del gènere de gàngsters reunint a la seva vella guàrdia, Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci, per relatar una llarga i complexa història de màfies i traïcions a través dels ulls de Frank Sheeran. Continuista en to i estil amb Casino o GoodFellas, El irlandés va més enllà per mostrar la part més amarga i nostàlgica del món criminal.

5
Mi primer beso 2
Les 5 pel·lícules més vistes de la història de Netflix que no et pots perdre

Canviem totalment de gènere per passar al de la comèdia romàntica adolescent, que a Netflix sol funcionar de meravella. Ho demostren èxits com A todos los chicos de los que me enamoré o La cita perfecta, però la palma d’or se l’emporta Mi primer beso, que aconsegueix colar la seva seqüela en aquest top 5. La segona entrega del que ja és una trilogia seguia explorant la relació romàntica entre Elle i Noah, que va catapultar a la fama als actors Joey King i Jacob Elordi, en conflicte amb la relació d’ella amb el seu millor amic, que és el germà d’ell. Evidentment, hi ha molt de drama. És a dir, molt entreteniment.