Mesos enrere Sidonie ampliaven el seu catàleg discogràfic amb 'El regreso de Abba' (Sony, 2021), un disc alhora inspirat en la novel·la homònima del seu cantant i epicentre creatiu, Marc Ros, novel·la de debut amb què ha aconseguit reunir una bona col·lecció d'elogis. Home de lletres, aquestes son les seves recomanacions per aquest Sant Jordi. 

Un altre temps, W.H. Auden (Edicions de 1984​)

Auden és un dels poetes més originals de la literatura anglesa del segle XX. Autor de versos d'una força brutal, Auden va saber captar en les rimes les agitacions polítiques, socials, morals, psicològiques i religioses de la seva època i va anar-les reflectint des de diversos punts de vista a mesura que passava el temps fins a configurar una autèntica visió del món.

Auden

Pare de rates, Joan Barceló (Comanegra)

Una joia semidesconeguda de la nostra literatura. Escrita l'any 1981, és la novel·la pòstuma de Joan Barceló, poeta mort prematurament amb només vint-i-quatre anys. Un relat semiautobiogràfic d'un jove artista que vol transcendir les seves circumstàncies. Feu-vos un favor i llegiu-la!

Pare de rates

La entrometida, Muriel Spark (Blackie Books)

Un apunt biogràfic, Muriel Spark va ser espia. Va treballar per l'MI6, el servei secret britànic, i la seva feina era entabanar i enganyar els nazis. Una dona fascinant que va abandonar la seva vida convencional per convertir-se en escriptora d'èxit. Ho va aconseguir. 'La entrometida' és la seva obra capital. 

la entrometida

No leer, Alejandro Zambra (Anagrama)

No feu cas al títol perquè Alejandro Zambra, un dels escriptors fonamentals de la literatura sud-americana actual, juga a la psicologia inversa. La inconfusible veu de Zambra ressona amb força i delicadesa en les pàgines d'aquest llibre que sí, és un originalíssim elogi de la lectura

No leer

24 horas con la Gauche Divine, Ana Maria Moix (Lumen)

La intrahistòria de la Gauche Divine, altrament la gent guapa, divertida, intel·lectual i interessant de la Barcelona Upper Diagonal d'inicis dels setanta explicada per una de les seves protagonistes juntament amb noms del calibre de Oscar Tusquets, Jaime Gil de Biedman, Juan Marsé, Gabriel Ferrater, Rosa Regás, Oriol Bohigas, Carlos Barral, Jorge Herralde, Mario Vargas Llosa...

Gauche Divine

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Els 5 llibres de Quimi Portet per aquest Sant Jordi
el revers de sant jordi Els 5 llibres de Quimi Portet per aquest Sant Jordi Oriol Rodríguez