Que a Hollywood li encanten els biopics i les pel·lícules que s'ambienten en històries reals és de tots sabut. Per això l'escalada d'Elvis cap a la nominació del Oscar a millor pel·lícula 2023 no va sorprendre ningú ni tampoc que Austin Butler, el Rei del rock en la ficció, fos a competir en la categoria de millor actor. El diumenge 12 de març sabrem si l'Acadèmia tornarà a prioritzar l'homenatge cinematogràfic davant altres propostes interessants, totes elles molt diferents entre si, com Tár, Los Fabelman, El triángulo de la tristeza o Todo a la vez en todas partes, la favorita amb 11 nominacions. Hi ha possibilitats d'èxit. I és que el biopic del famós cantant nord-americà segurament és una de les grans pel·lícules de l'any passat des que es va estrenar a l'estiu del 2022 i va tornar a posar la vida d'Elvis Presley en boca de tots. Una biografia amb llums i ombres que Baz Luhrmann ha portat a la gran pantalla amb tanta mestria que ha arribat a la gala dels Premis Oscar 2023.

🟠 Oscars 2023: data, nominats, on veure i tots els detalls de la gala de Hollywood
 

🟠 Fes la quiniela dels Oscars 2023: qui seran els guanyadors dels premis?
 

austin butler elvis

Curiositats sobre Elvis, la pel·lícula de Baz Luhrmann sobre el Rei del rock que podria guanyar l'Oscar a millor pel·lícula 2023

Massa estava tardant una pel·lícula sobre una de les icones més rellevants del segle XX que es va convertir en mite mundial malgrat no haver actuat mai fora dels Estats Units. Ha estat l'australià Bazz Luhrmann, director de pel·lícules com Moulin Rouge o Romeu i Julieta, qui ha rescatat la seva figura per portar-la a dalt de tot. En els premis de l'Acadèmia, la producció opta a 8 estatuetes: millor pel·lícula, millor actorper a Austin Butler, millor disseny de vestuari, millor fotografia, millor edició, millor maquillatge i perruqueria, millor disseny de producció i millor so. A falta que arribi la cerimònia més esperada de la indústria cinematogràfica, aquestes són algunes de les curiositats d'un dels biopics més esperats de la temporada.

🟠 Los Oscars 2023 a Movistar Plus: com veure la gala dels premis en directe i online
 

1. La preparació d'Austin Butler per convertir-se en Elvis Presley

Si Austin Butler guanyés l'Oscar a millor actor 2023 per Elvis es posaria al costat d'altres artistes que s'han alçat amb l'estatueta després d'haver interpretat biopics de personatges coneguts. És el cas de Ben Kingsley a Gandhi (1982), Renée Zelwegger a Judy (2019) interpretant Judy Garland, Sean Penn a Milk (2008) per fer de Harvey Milk, Jamie Foxx per posar-se a la pell de Ray Charles a Ray (2004) o Meryl Streep per encarnar Margaret Thatcher a La Dama de ferro (2011). Tots ells van haver de fer un gran treball de mimetització, una tasca a què Butler ha hagut d'invertir moltes hores. I és que la preparació de Butler va durar més de 5 mesos en els que va assajar amb el director. A més, se'l va ensenyar a perfeccionar els seus moviments corporals perquè fossin el més idèntics possible als d'Elvis Presley. Una altra dada curiosa és que per posar-se a la pell del cantant, l'actor va utilitzar més de 90 vestits diferents.

tom hanks elvis

2. La increïble transformació de Tom Hanks en Tom Parker

Alguns es van posar les mans al capdavant quan l'Acadèmia no va nominar Tom Hanks als Oscars 2023 per encarnar Tom Parker, el mànager d'Elvis a la pel·lícula, i és que la trama gira, sobretot, en la relació entre ambdós personatges. A més, l'actor guanyador de 2 premis Oscar per Philadelphia (1993) i Forrest Gump (1994) va haver de fer un canvi físic profund, amb una aparença més voluminosa i la pell més fosca i envellida, per clavar el paper de Coronel Parker, el brivall d'Elvis.

3. Harry Styles també podia haver estat Elvis Presley

Austin Butler no era l'única aposta per interpretar el Rei del rock, i és que Luhrmann va estudiar diversos candidats abans començar a rodar la pel·lícula. Concretament, la licitació era entre uns altres 4 actors, a més de Butler: Harry Styles, Ansel Elgort, Miles Teller i Aaron Taylor-Johnson. Però es veu que quan van escoltar la primera audició de Butler, la directora de càsting de la producció, Denise Chamian, li va dir al cineasta que aquest era el seu Elvis per la manera que connectava amb el personatge. I és que, a més, ambdós perfils comparteixen haver perdut la seva mare durant la infantesa.