L'Ibex està retrocedint els 0,2% punts de pujada aconseguits ahir després d'unes males dades de l'economia americana que allunyaven la possibilitat de pujades de tipus d'interès. Avui es veuen com el que eren, mentre a Europa la reunió de Bratislava sobre el futur de la zona centra l'atenció de la jornada i a Wall Street i a Tòquio es mostren absorts pel sector tecnològic, especialment amb Apple.

El petroli, amb el Brent retrocedint a 46,22 dòlars, torna a ser un indicador volàtil i efímer, i les divises no serveixen de guia. Avui el Nikkei ha pujat un 0,99% malgrat la fortalesa del ien i a l'ordre de retirada per part de les autoritats americanes d'un milió de Samsung Galaxy Note.

El que catalitza als mercats és la passió que ha suscitat el Iphone7 d'Apple, que està permetent a la companyia recuperar a marxes forçades el terreny perdut en borsa últimament. A Austràlia s'han format cues de 48 hores per adquirir el nou model encara que els consumidors descobreixen deficiències tècniques.

Així mateix, Google ha fet una prova de "robotaxis" a Pittsburg amb una petita flota de vehicles autònoms fabricats per Ford Fusions. Pot ser que els inversors japonesos hagin saludat aquestes iniciatives, ja que aquest país té una indústria de robots amb elevat potencial de creixement.

A Europa, es coneixerà l'evolució dels costos laborals mentre a Bratislava els líders de la UE (sense el Regne Unit) provaran de progressar en matèria de seguretat i de defensa, avui claus per a l'estabilitat de la zona.

A l'Ibex, que porta una evolució volàtil, el Popular traurà a borsa la seva societat immobiliària. Avui té lloc el venciment de futurs i opcions.

A Wall Street, després de les males dades industrials i de consum de la vigília el mercat ha rebaixat l'estimació de creixement per sota de l'1,5% previst. Avui surt la dada d'inflació d'agost als EUA, que influirà en la decisió de pujar tipus al desembre o posposar-lo al 2017. Els futurs del S&P baixen un 0,14%, reflectint el sentiment de provisionalitat que s'ha instal·lat.