L'Ibex i l'Eurostoxx han començat la sessió amb una pujada del 0,4%, rebotant després de la caiguda d'ahir influïda pel fort descens del Dow Jones i les magres dades procedents d'Alemanya referides a les expectatives presents i futures dels seus homes de negocis.

En l'ambient de volatilitat en el qual han entrat les borses, avui els mercats podrien veure's empesos a l'alça si es produeix la confirmació de la compra de Monsanto per Bayer. El preu pactat seria de 66.000 milions de dòlars, a raó de 127,50 dòlars per acció. En cas de tancar-se, estaríem davant d'una de les grans operacions de l'any. Amb conseqüències polítiques, com les negociacions del TTIP, incloses.

Mentrestant, el Nikkei ha caigut un 0,69% en disminuir la producció industrial japonesa un 0,4%. El Govern d'Abe preveu emetre deute a 40 anys per estimular l'economia a través de la fabricació de trens d'alta tecnologia.

A l'eurozona es coneixerà l'evolució de la producció industrial de juliol. La bona dada d'ocupació ahir va avançar millora, però cal tenir en compte també els factors estacionals.

El petroli Brent ha pujat a la nit fins a 47,42 dòlars després de patir la vigília un retrocés del 2,5% després que l'AIE indiqués que ha caigut la demanda mundial de cru. Com avui es coneixeran els inventaris de petroli als EUA, i l'última referència va ser molt baixa, s'espera que les dades estimulin els preus.

Luis de Guindos, que avui presenta el seu llibre Espanya amenaçada, després de comparèixer ahir davant d'una comissió parlamentària pel cas Sòria, ha insistit que cal ajustar els pressupostos per evitar una multa de 5.000 milions d'euros per part de Brussel·les.

A Wall Street, on els futurs del S&P pugen un 0,18%, els inversors i analistes comencen a veure en la millora dels guanys corporatius la clau per trobar un suport als mercats. Un senyal que indica una certa inclinació a tornar a l'essència de les borses, que van en teoria precisament d'això.