L'Ibex, igual que l'Eurostoxx, ha pujat gairebé un 4% en aclarir-se un risc polític que tenallava Europa des de fa temps. La victòria d'Emmanuel Macron en la primera ronda de les eleccions presidencials franceses ha obert una nova perspectiva al sector bancari.

Wall Street s'ha sumat a l'optimisme de les borses europees, amb J.P.Morgan i Goldman Sachs liderant les pujades. Potser el passat de Macron a la banca Rothschild dóna un plus de confiança al sector.

A la banca de l'Ibex, BBVA, Caixabank, Sabadell, Santander i Bankia han aconseguit pujar entorn del 5%. D'aquesta manera, s'obre per a aquest grup una perspectiva de creixement del que van estar vedats durant molt de temps. A Wall Street i aquí donen per fet que Macron guanyarà la segona volta, amb la qual cosa el risc europeu desapareix. Les enquestes mostren la mateixa continuïtat a Alemanya.

Alhora, l'enquesta IFO sobre la confiança empresarial a Alemanya ha remuntat aconseguint els màxims en sis anys. Les borses europees poden tenir la preferència dels inversors globals després d'un llarg període de estar entre parèntesi.

L'or ha baixat un 0,97%, fins a 1.289,10 dòlars, mentre el petroli Texas ha descendit a a 49,38 dòlars.

Per la seva part, Brussel·les ha indicat que l'economia espanyola ha complert l'objectiu de dèficit de 2016. El punt negre ha estat que Juan Miguel Villar Mir, amo d'OHL, ha estat citat com a imputat pel cas Lezoo. Són aquests dies molt intensos, en els que les borses mostren el costat positiu.