L’Ibex ha disminuït un 0,04%, però ha mantingut els 10.600 punts, amb el que ha reduït els seus guanys durant el juliol a 1,98%. La caiguda dels grans bancs tot just s’ha vist compensada pels avenços dels valors industrials.

La inflació en l’Eurozona al juny fou nul·la, deixant la taxa interanual al 1,3% a la línia amb les expectatives del mercat, desaccelerant des de l’1,4% al maig. Aquest retrocés qüestiona la possibilitat d’una modificació a l’alça dels tipus d’interès del BCE, inclús el qüestionament de les mesures d’estímul que el mercat va interpretar en les declaracions de Draghi a Sintra. La victòria de les forces inflacionistes per sobre de les deflacionistes és molt curta. Això no afavoreix als bancs, ja que els seus marges d’intermediació van continuar, de moment, reduint-se. El Sabadell fou l’excepció de la retallada al sector financer.

A Europa es va apreciar la mateixa tendència baixista mentre començaven les negociacions del Brexit, on el més destacat són les contradiccions en el si d’un Govern Britànic molt debilitat, que ha optat inicialment per demanar un període transitori de dos o tres anys a partir del divorci al març de 2019.

A Wall Street es mantenia un optimisme moderat, amb el Dow Jones pujant un 0,01% a mitja sessió. Jornada molt plena, en augment

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat