Els positius dades de confiança impulsen les rendibilitats i les borses. Al contrari que les dades de PMI manufacturers coneguts dilluns, que va mostrar cert cansament a Europa, l'enquesta IFO publicada ahir a Alemanya va ser millor de l'esperat.

Al juliol, l'enquesta d'empresaris alemanys IFO es va situar en 116, davant 115,2 de juny i per sobre de la previsió de consens de 114,9. Aquest nou nivell suposa un nou màxim històric. Malgrat que aquesta bona evolució mostra certa discrepància amb el PMI, ambdós indicadors són coherents amb un bon ritme de creixement de l'economia alemanya i de l'UEM.

Per la seva part al mercat americà, els bons resultats d'algunes empreses van continuar impulsant el DJ (zona de màxims històrics), i encara que en menor mesura perquè Alphabet si es va quedar alguna cosa per sota de les estimacions, el Nasdaq també està lluitant amb els màxims històrics. Amb les bones dades europees i els dubtes polítics als EUA, l'euro va continuar enfortint-se fins i tot màxims des de gairebé 2015 i les rendibilitats del deute públic europeu van rebotar (0,56% bund i 1,52% bo). També va ser positiva la tornada de Grècia als mercats de deute després de tres anys, amb una subhasta i venda de bons de 3.000 mEUR a 4,625%.

Si a aquest còctel unim que el petroli va recuperar el nivell de 50USD i sobretot va impulsar al sector financer i de matèries primeres. En definitiva el to és positiu i sembla que la petita consolidació de maig i juny, ha quedat enrere. Avui la sessió serà d'espera a la FED, on el més important és la importància que doni a la baixada de la inflació i les pistes sobre quan començarà la reducció de balanç (no hi ha roda de premsa). Després els mercats estaran ja només pendents dels resultats que es publiquen a Espanya i els EUA en aquests dies i a Europa en les properes setmanes.