L'euro se situa a prop del màxim d'un any respecte al dòlar, el que provoca rotacions entre les borses europees. En espera que es coneguin avui les dades provisionals de la inflació a Alemanya i el creixement del PIB als EUA, l'euro continua apreciant-se contra l'USD i avui està a prop de marcar 1,14.

En el cas del PIB americà, el mercat espera un creixement de l'1,2% en la tercera revisió, sense sorpreses sobre les anteriors. En termes anuals això significaria un creixement del 2%, que hauria d'anar a més per assolir les estimacions del mercat de 2,2% anual l'any 2017 complet.

Per a l'IPC d'Alemanya, s'espera una lleugera desacceleració de la taxa interanual fins a l'1,4% el juny des de l'1,5% al maig. El creixement dels preus va assolir un 2,2% al febrer i des d'aleshores s'ha mantingut per sota del 2%.

A nivell internacional, també serà significativa la dada de PMI industrial de la Xina que es coneixerà la matinada de demà i per al qual s'espera una estabilitat al voltant de 51. La Xina aquest any està jugant un paper d'estabilitat als mercats. ja que no està donant sorpreses ni positiva ni negatives.

Referent a Espanya, avui es publicarà la taxa d'IPC de juny, que en taxa interanual s'espera que baixi des de l'1,9% a l'1,6%. Més enllà de les dades macro, els mercats estan digerint l'enduriment de les declaracions de Draghi i del Banc d'Anglaterra, que també va recordar la possibilitat d'apujar tipus.

Això s'ha notat en una recuperació dels sectors financers i en certa pressió per als sectors més exportadors. Per això ahir vam veure com els índexs espanyol i italià, amb fort pes de la banca, pujaven, mentre el Dax i el Cac, baixaven.

La baixada de l'USD hauria de permetre certa recuperació del preu del petroli, la qual cosa pot ajudar un altre sector que no ho està fent bé l'any.