El Dow Jones va pujar un 0,18% enmig d'un rebombori de notícies contradictòries sobre l'economia americana, cosa que va fer pensar els inversors de l'Ibex que mal de molts conhort, diguem, de pocs. L'Ibex va avançar prop d'un 0,3% mentre l'FMI indicava que revisarà a l'alça les previsions sobre l'economia espanyola el 2016, per sobre del 2,6% anticipat al juny.

El cas va ser que les vendes minoristes als EUA van retrocedir un 0,3% a l'agost i la producció industrial queia un 0,4% el mateix mes. El mercat va prendre ambdues dades com a pròpies de temporada de vacances, com va fer l'IFO quan va succeir el mateix a Alemanya. Més importància es va donar a la dada de la petició de subsidis d'atur, que van augmentar en 1.000 la setmana passada, fins a quedar en 260.000. El petroli Texas va pujar a 43,90 dòlars.

Aquí, el deute públic es va mantenir sobre el 100% del PIB, en concret el 100,5%, una dècima menys que fa un mes i en qualsevol cas per sota de la meitat que Itàlia, on arriba a 2,25 bilions d'euros. Al seu torn, comencen les travesses sobre el resultat del referèndum per a la reforma constitucional que ha organitzat per a l'octubre Renzi, vinculant-lo a la seva continuïtat en el càrrec. De moment, no surt ben parat, però és aviat.

Parlant de referèndums, el Banc d'Anglaterra va mantenir els tipus d'interès en el 0,25% en observar que l'economia britànica va millor del previst al juny, si bé manté la compra de bons públics i privats, la qual cosa sumen 515.000 milions d'euros com a dotació total.

Al costat dels bons pronòstics de l'FMI, a nivell domèstic es va prendre bona nota del fet que els preus dels habitatges van pujar un 2% en el segon trimestre i que la inversió estrangera va augmentar a Espanya un 13% fins al juny. El sol i la confusió adherida agraden a fora. No hi ha res millor en matèria de diners que els incondicionals. Fan goig.