Wall Street continua portant la batuta dels mercats globals. Quan les borses europees semblaven orientar-se a la presa de beneficis després de la gran festa d'ahir, el parquet de Nova York va manar continuar amb el Nasdaq aconseguint un nou rècord.

El Dow Jones va arrencar molt fort avançant més d'un 1% en vista dels bons resultats i dels beneficis aconseguits per Mc Donald's, Caterpillar i Du Pont. Si les empreses aguanten ferms i milloren els seus guanys, apostar pel risc és més segur. La seva empenta va arrossegar a les borses europees i a l'Ibex encara que en menor grau. 

A més, Donald Trump ha ajornat la construcció del Mur amb Mèxic per poder rebaixar els impostos de societats fins al 15%. I, al seu torn, les vendes de cases noves s'han disparat el març als EUA en créixer un 5,8%. Hi ha els qui temen que s'estigui sobreescalfant l'immobiliari. El petroli Texas va caure a 49,15 dòlars el barril.

En l'Ibex, Grifolfs, Caixabank i Sabadell van ser, amb FCC, Santander i ArcelorMittal,els que van tirar cap al verd a la resta dels valors. Enagás ha augmentat un 54,4% els seus beneficis en consolidar en la seva totalitat a la xilena GNL Quintero, fins a 156 milions d'euros.

A Europa, la família Arnault ha pres el control de Christian Dior, amb una forta pujada de la històrica casa de moda. L'optimisme a curt termini sembla imposar-se i el BCE pot eliminar en els seus comunicats qualsevol referència insistint que continuen dominant els riscos a la baixa de l'activitat. L'euro cotitza ara per sobre d'1,09 dòlars. Envia Europa als mercats de canvis per Màcron i en borsa Wall Street per beneficis.