La notícia que el dèficit comercial nord-americà es va reduir al febrer gairebé un 10%, fins a 43.600 milions de dòlars, mentre el saldo negatiu amb la Xina va baixar més d'un 26%, ha donat un gran respir als mercats, que han cessat els seus retrocessos. Aquestes dades facilitaran una trobada entre Donald Trump i Xi Jinping més serena i oberta a un acord aquest dijous i divendres. El missatge des de Pequín ha estat clarament conciliador.

Sobre aquesta base, l'Ibex ha tornat a la zona verda dels guanys moderats un dia que el govern espanyol ha presentat els pressupostos del 2017, que assignen 10.193 milions d'euros destinats a la Seguretat Social per al pagament de les pensions. El Tresor ha col·locat 4.621 milions d'euros en lletres a tipus d'interès negatius. En el conflicte de l'estiba, la mediació no ha desbloquejat la negativa dels treballadors per assolir un acord, mentre la patronal l'ha acceptat amb condicions.

En l'Ibex, el Popular ha indicat que haurà de carregar 193 milions d'euros més en els seus comptes de pèrdues. El conjunt del sector bancari ha retrocedit amb un euro pujant a 1,07 dòlars. Repsol, Mapfre, Grifols i BNE han liderat al seu torn els avenços.

A Wall Street, la pujada del 0,54% del preu del petroli Texas ha afavorit el bloc de les matèries primeres. I com a notícia del canvi global en curs, Tesla, la companyia automobilística d'Elon Musk, ha superat en valoració borsària a Ford. Estem passant d'una revolució industrial a l'altra, enmig de conflictes.