Després de trencar-se ahir la ratxa alcista, l'Ibex ha reprès avui amb els guanys en avançar un 0,4% en l'obertura. La resta de les borses manté la mateixa tònica seguint Wall Street, que va pujar un 0,25% malgrat les males dades de l'economia americana.

El Brent s'ha recuperat fins a 47,52 dòlars, subjecte a vaivens com a conseqüència del procés de negociacions entre els països productors. L'Iran busca un preu de 55 dòlars. Els mercats borsaris cotitzen a l'alça aquestes pujades i igualment el descens del dòlar, que ha caigut a 1,1256 euros. Els mercats calculen que la probabilitat d'una pujada de tipus al desembre ha descendit el 52% des del 60% anterior després de les decebedores dades dels serveis a l'agost.

Avui surt el Llibre Beix de la Reserva Federal, mentre Donald Trump ha tornat a acusar la Fed de fabricar una "economia falsa, on només la borsa és forta perquè està basada en els diners gratuïts dels baixos tipus d'interès". Pel candidat republicà, "estem davant d'una bombolla borsària". El mercat preveu que el creixement del PIB americà en el tercer trimestre serà tan sols de l'1,5%, davant el 2,7% esperat prèviament.

Al Japó, l'índex Nikkei ha retrocedit un 0,41% davant de l'apreciació del ien davant el dòlar. A Europa, la producció industrial alemanya va caure inesperadament un 1,5% al juliol, enviant més senyals negatius sobre el tercer trimestre.

Aquesta última onada de pessimisme i de rebaixa d'expectatives està provocant significatius descensos dels rendiments dels bons. El rendiment de l'alemany a 10 anys és de -0,10%.

Avui l'atenció estarà posada en els comentaris del BCE sobre les perspectives de creixement i de la inflació en la zona euro.

A la sessió de Wall Street, Apple i el seu nou Iphone estaran al candeler. Els futurs del S&P es mostren plans. Allà els operadors són més partidaris de Hillary Clinton, amb les seves promeses d'estímuls fiscals, que del pessimista Trump.