Si busques un bon vi negre amb Denominació d'Origen Rioja, sabràs que entre els millors destaquen el Marquès de Cinglera o el Muga, entre d'altres. Tanmateix, no és cap d'aquests dos el més venut a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés, sinó el vi Pies Negros dels cellers Artuke, una empresa establerta en Banys d'Ebre, a Àlaba.

Abans de res has de tenir en compte que estem parlant d'una beguda alcohòlica, amb la qual cosa no l'has de consumir si no tens més de 18 anys. I si els tens, has de fer-ho amb moderació. La seva graduació és de 14% Vol.

Aquest és el vi negre Rioja més venut actualment a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés

Aquest vi Pies Negros dels cellers Artuke deu el seu nom al procés de trepitjat tradicional amb els peus nus del raïm que continua realitzant aquest celler, la qual cosa el fa molt exclusiu. Un beuratge que està elaborat amb varietats Tempranillo en un 90% i Graciano en un 10%. I és de la collita de 2019.

Vi negre Pies Negres Artuke 2019 Rioja Alabesa

Vi negre Pies Negros Artuke 2019 Rioja Alabesa / El Corte Inglés

Per a la seva creació, s'ha seguit el mètode tradicional amb rapó. I s'ha deixat madurar durant 13 mesos en botes de roure francès.

Segons apunta el fabricant, "l'elaboració de totes les parcel·les juntes d'un mateix municipi, Banys d'Ebre, transmet al vi caràcter particular continental del nostre poble i el dels seus terres d'arcilla i calcàries". "La localització, orientació i edat en cada una d'elles és diferent per la qual cosa aporta la seva personalitat pròpia", afegeix.

Segueix el procés tradicional de trepitjat amb els peus nus per a la seva elaboració

Segons el tast , aquest vi presenta un "potent color cirera granat, brillant i net". Al nas presenta una aroma "a roure i fruita vermella, balsàmica, lacti, floral." I en boca "resulta especiat i fàcil de beure resulta especiat i fàcil de beure".

Aquest vi negre Pies Negros top vendes en el Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés es recomana servir a temperatures d'entre 15 ºC i 16 ºC. I és perfecte per maridar amb entrants, embotits, carns a la graella, aus. S'aconsella decantar-se prèviament per obtenir les seves millors aromes i sabors.

Un vi amb denominació d'origen Rioja que ve presentat en ampolles de 75 cl i que, malgrat ser un dels més exclusius, té un preu molt assequible. Podràs degustar-lo a partir de 14,15 euros a la secció del Club del Gurmet del web de la cadena de grans magatzems.