Incloure aliments de temporada en la nostra dieta habitual sempre resulta recomanable. Per això Mercadona ha incorporat a les seves cistelles, caquis, una fruita que a tots els espanyols els encanta i que sempre està en la seva llista de mercat.

Es tracta d'una fruita exòtica anomenada caquis. Aquest fruit és una baia comestible de pell llisa, brillant, i de color groc, ataronjat o vermell que, cada vegada més, es consumi com postri, berena o com a ingredient per a diferents receptes.

Són d'origen asiàtic i van arribar a Europa al segle XIX, i cada vegada es distribueixen en gran manera per Espanya. Aquests contenen una gran quantitat de fibra així com d'aigua; i micronutrients valuosos entre els quals destaquen el potassi, el fòsfor, el magnesi i el seleni; aquest últim amb funció antioxidant igual com la vitamina C, la vitamina A, carotenoides i compostos fenòlics beneficiosos per a l'organisme. Les esmentades vitamines i minerals poden ser de molta utilitat si busquem cuidar la salut cardiovascular.

Caqui
Caqui

La presència de fruites exòtiques cada vegada és més gran a les fruiteries espanyoles i els caquis són un bon exemple. Aquests se'n van obrint pas amb rapidesa tant en els cultius com en els lineals dels supermercats.

La cadena de supermercats valenciana ofereix els seus caquis per peces individuals, d'uns 250 grams aproximadament i a un preu de 0,62 euros, i també en envasos d'un quilo per 2,29 euros, equivalent a sis peces de fruita. Així que no deixis de provar-la ja que és a un preu molt assequible. Si desitges adquirir-la només has de sol·licitar-la a través del web de Mercadona o apropar-te directament a una de les seves botigues físiques.

Aquesta fruita és la ideal per fer dieta

Normalment el consum d'aquesta fruita se sol recomanar a persones que han de seguir una dieta baixa en greix o que veuen augmentades les seves necessitats nutritives en algun moment (períodes de creixement, embaràs i lactància materna, estrès o activitat física intensa, per exemple), ja que és ric en vitamines, hidrats de carboni i minerals.