En el ple del Parlament d'aquesta tarda, el president Torra ha deixat molt clares les intencions del Govern. Minuts abans de la seva intervenció, el diputat del PP Santi Rodríguez havia comentat que el Govern havia semblat "un pollastre sense cap" durant la pandèmia del coronavirus.

Torra no se n'ha estat de respondre aquesta acusació amb ironia i sentit de l'humor. "L'any 1945, als Estats Units hi havia un pollastre que li van tallar el cap. Mike, es deia. Mike, el pollastre", ha explicat Torra. "I va sobreviure 18 mesos amb el cap tallat. Vull dir que no és tan fàcil acabar amb els pollastres", ha afegit Torra fent evident la metàfora entre l'Executiu que presideix i el pollastre decapitat.

Els membres del Govern no han pogut evitar algunes rialles davant de l'estupefacció del diputat popular.

Qui és el pollastre Mike?

Mike, el pollastre sense cap (abril de 1945 - març de 1947), també conegut com a Miracle Mike va ser un pollastre de raça Wyandotte que va viure durant 18 mesos després que el seu amo li tallés el cap.

pollastre mike

Tot va començar quan el 10 de setembre de 1945 el pagès Lloyd Olsen va escollir un gall jove de cinc mesos i mig anomenat Mike per cuinar-lo per sopar. A l'hora de matar-lo, però, la destral no va encertar la vena jugular, i va deixar una orella i la major part del tronc encefàlic intacte. 

Malgrat el cop de destral que li va clavar Olsen, en Mike seguia sent capaç de mantenir l'equilibri sobre un penjador i caminar matusserament, i fins i tot va intentar empolainar-se i grallar, encara que no ho va aconseguir. En contemplar que l'au no moria, el sorprès senyor Olsen va decidir tenir-ne cura, tot donant-li menjar una barreja de llet i aigua a través d'un degotador proporcionant-li també petits grans de blat de moro.

Fama

Per demostrar l'autenticitat del cas, l'amo va portar l'ocell a la Universitat de Utah, a Salt Lake City. Una vegada que va aconseguir certa fama, Mike va començar a ser exhibit en companyia d'altres criatures com ara un vedell de dos caps. També va ser fotografiat per dotzenes de diaris i revistes, entre elles Time Life.

18 mesos després que el seu amo intentés decapitar-lo, en Mike va morir asfixiat en una parada en un motel de Phoenix (Arizona) durant el viatge de tornada a casa després una gira que havia fet pel país.