La curiositat dels nens no té límits. Quan surten a investigar el món que els envolta, semblen imparables, tot és nou per a ells... i a vegades, també per a la resta. I és que ni tan sols la comunitat científica tenia cap informació sobre la troballa que un grup va fer durant una excursió escolar a Nova Zelanda. 

Tal com ha explicat Telecinco, els infants van descobrir un pingüí gegant fossilitzat a la zona de la regió de Waikato. Va ser l'any 2006, en un viatge de camp de caça de fòssils del Hamilton Junior Naturalist Club (JUNATS), dirigit per l'expert en fòssils de club Chris Templer. 

l pingüí gegant Kawhia Kairuku waewaeroa SIMONE GIOVANARDIEl pingüí gegant Kawhia Kairuku waewaeroa / Simone Giovanardi.

 

Els investigadors de la Universitat Massey i el Museu Bruce (Connecticut, Estats Units) van iniciar posteriorment les investigacions sobre les restes òssies de l'animal.

Segons el doctor Daniel Thomas, professor titular de Zoologia de la Facultat de Ciències Naturals i Computacionals de Massey, el fòssil té entre 27,3 i 34,6 milions d'anys i pertany a una època en què gran part del territori encara estava sota l'aigua. 

"El pingüí és similar als pingüins gegants Kairuku [...] però té les potes molt més llargues. Aquestes haurien fet al pingüí molt més alt que altres Kairuku mentre caminava a terra, potser al voltant dels 1,4 metres d'alçada, i poden haver influït en la rapidesa amb la qual podia nedar o la profunditat a la qual podia submergir", va assegurar el doctor Thomas.

pingüinos Simone Giovanardi / Journal of Vertebrate PaleontologySimone Giovanardi / Journal of Vertebrate Paleontology