L'espanyolisme d'Arturo Pérez-Reverte ha fet emprenyar els defensors de l'extremeny (estremeñu). "Això se n'ha anat al carall", ha etzibat l'escriptor, en referència a un acte que es farà aquest mes a la Universitat d'Extremadura (Nuversidá d'Estremaúra). L'acte en qüestió va sobre la variància lingüística d'Extremadura i l'esmentat extremeny o estremeñu, la llengua pròpia i no oficial del territori. Òbviament, a Pérez-Reverte no li ha semblat bé que pugui existir una llengua diferent del castellà en aquesta regió. 

Un usuari de Twitter li ha respost que "hi ha esforços que semblen encomiables per mantenir viva la varietat". "No entenc quina és la seva visió per asseverar que això se n'ha anat al carall. No creu que val la pena qualsevol acte que serveixi per no deixar morir les varietats de les llengües, siguin aquestes més o menys populars?", li ha preguntat. Aquí, l'escriptor ha considerat que som "en un moment en què la llengua (comú) espanyola està sent maltractada en un disbarat de desídia i ignorància". "Els esforços seriosos d'una universitat haurien de concentrar-se a respectar i reforçar aquella, no a encoratjar el caos general", ha afegit. És a dir, que parlar en extremeny (i de l'extremeny) en lloc de fer-ho en castellà (i del castellà) és "caos general".

Una altra persona ha fet unes preguntes clau davant el sense sentit expressat per Pérez-Reverte: "En quin sentit està amenaçat el castellà? Per què el foment d'una llengua insignificant és una amenaça?". L'escriptor espanyolista ha seguit a la seva i ha tornat a parlar d'un suposat "moment en què no sobren recursos i disminueix la capacitat lingüística dels espanyols". "En la meva opinió, tot és qüestió de prioritats. Em sembla lamentable gastar la pólvora (i els diners) en salves", ha conclòs. Davant d'això, molts altres internautes han acabat d'esclatar contra Pérez-Reverte.