La qüestió del canvi climàtic no només està a l'ordre del dia a la Conferència de les Nacions Unides, la COP26, sinó que és un problema que ja ha arribat a la cultura popular a través de personatges de còmics com Astèrix i Obèlix o Mortadel·lo i Filemó.

Parlem les històries d'Astérix tras las huellas del Grifo i El cambio climático de Francisco Ibáñez, on els coneguts personatges ens apropen als efectes climàtics adversos que provoca l'escalfament global. La trama d'Astèrix ens porta a reflexionar sobre l'explotació dels recursos del planeta. Per altra banda, a la història que protagonitzen els agents de la TIA s'enfronten a fenòmens meteorològics extrems com inundacions, onades de calor. 

Nous pronòstics 

En aquesta nova aventura els inefables agents aventuren alguns pronòstics que els esperen al planeta si no es posa remei: el Pare Noel canviarà el seu vermell abric per unes bermudes florides; els capellans cridaran a missa amb la seva pròpia veu perquè els campanars hauran volat pels vents huracanats; o les ombrel·les de les terrasses dels bars desapareixeran per a cobrir als rucs que tiren l'arada.

FBqCUDAXoAAOeye

Imatge: Vinyeta del còmic de Mortadelo i Filemón / Twitter 

Els informes de Mortadelo i Filemón auguren així mateix que la velocitat de l'AVE quedarà desbancada per la dels cotxes propulsats pels tornados; i els llocs d'Espanya on no queia ni gota seran inundats, mentre que en els quals plovia a doll es veuran immersos en profundes sequeres. 

MORTADELO

Imatge: Vinyeta del còmic de Mortadelo i Filemón / Twitter