Com ha d'afrontar el món del motor el desafiament climàtic i ambiental al qual ens enfrontem? Aquesta és potser una de les preguntes més importants que fa ja anys es va plantejar Barcelona Premium, el grup de Concessionaris i Tallers Oficials BMW, MINI i Motorad de la ciutat de Barcelona i Àrea Metropolitana. Quina fou la resposta al repte? Apostar fidelment per la sostenibilitat amb l'objectiu de desenvolupar l'activitat professional mantenint un compromís ferri a favor del Medi Ambient. El grup d'automoció, que l'any passat va rebre el Premi al Millor Concessionari BMW Group, és pioner a adoptar diferents mesures en el camp de la sostenibilitat i aplicar-les a tots els seus processos per assegurar-se que cap d'ells no comprometi les necessitats del planeta i de les generacions futures.

Presentació S8 X5 Barcelona Prèmium Gran Via 62

Presentació del BMW S8 X5 a Barcelona Prèmium Gran Via, fa més d'un any. (Barcelona Prèmium)

Des dels seus inicis i fins ara, algunes de les mesures adoptades per Barcelona Premium en el camp de la sostenibilitat són les següents.

Certificat de construcció sostenible Breeam

Barcelona Premium Gran Via, la instal·lació del grup a L'Hospitalet de Llobregat inaugurada a finals de 2017, compta amb el certificat BREEAM que avalua i certifica la sostenibilitat dels edificis tenint en compte el disseny, la construcció i l'ús de les instal·lacions. Aquest certificat repercuteix en beneficis ambientals i de salut per a totes les persones vinculades a l'edifici com empleats i clients.

Paper Zero: del paper físic a la digitalització

Gràcies a aquesta iniciativa es digitalitzen gran part dels processos de vendes, postvenda i administració de l'empresa. Aquest ambiciós projecte, compartit amb el grup Caetano Retail España, prova de reduir al màxim el consum de paper. Entre altres mesures, amb aquesta iniciativa es digitalitzaran documents com expedients de vendes, factures de proveïdors o pressupostos de taller i altres documents de postvenda que fins ara s'imprimien. El 2020 Barcelona Premium va reduir en un 47% la despesa en paper respecte a l'any anterior.

Ús de màscares reutilitzables

Barcelona Premium fomenta i reparteix entre els seus més de 300 empleats màscares reutilitzables homologades que compleixen amb les normatives UNEIX 0065/2020 i Normativa Europea CWA 17553.

Reciclatge d'EPI's

Barcelona Premium ha incorporat a les seves instal·lacions diversos punts de reciclatge exclusius per a guants i màscares, amb l'objectiu de reduir l'impacte mediambiental que la gran quantitat d'aquests residus genera després de l'esclat de la pandèmia de Covid-19.

Substitució de vasos de plàstic per ampolles de vidre

A les instal·lacions de Barcelona Prèmium s'ha reduït dràsticament l'ús de vasos de plàstic en fonts d'aigua, menjadors i zones comunes. A canvi, s'ha proporcionat a cada empleat una ampolla de vidre reutilitzable per reduir el consum de vasos d'un sol ús.

Gestió de residus

La gran quantitat de residus generada al llarg de l'any és gestionada, transportada i tractada per agents autoritzats. Entre altres residus, durant l'any 2020 Barcelona Prèmium ha reciclat: 57.600 litres d'oli utilitzat, 52.435kg de pneumàtics, 42.632kg de paper i cartró, 39.673 de plàstic, 34.859kg ferralla ferrosa, 20.123kg de bateries o 7.218kg de vidres; entre d'altres.

El 2021, en un moment en què el compromís social cobra més força que mai, Barcelona Premium continuarà apostant per aquestes i noves mesures que contribueixin al benestar de la societat i del Planeta.

Sobre Barcelona Premium

Barcelona Premium va néixer després d'una joint venture entre dos dels principals grups de distribució d'automòbils del món: Penske Automotive Group i Grup Salvador Caetano. Des d'aleshores i gràcies a una organització altament qualificada, Barcelona Premium s'ha consolidat com el concessionari BMW i MINI de referència a Catalunya. El 2020 va rebre el Premi al Millor Concessionari BMW Group 2019. Compta amb més de 45.000 m2 repartits en 5 instal·lacions a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i L'Hospitalet de Llobregat; i amb més de 300 professionals que ofereixen la totalitat de serveis de BMW, BMWi, BMW M, BMW Motorad i MINI, tant en vehicles nous com d'ocasió.