La companyia Trasmed presenta el pla de flota que serà actiu a partir del 20 de setembre amb una important novetat: la connexió entre Barcelona, Alcúdia (Mallorca) i Maó (Menorca). L'esmentat servei tindrà una freqüència diària i l'efectuaran el vaixell Volcán del Teide.

El director Comercial de Trasmed, Miguel Pardo, explica que "la nova connexió té per objectiu millorar la línia entre Barcelona i Mallorca obrint un nou punt d'entrada al Nord de l'illa sent el primer vaixell que arribarà, a les 3.00 am, i l'últim en partir cap a la península a les 14.00 hores".

Aquesta nova connexió de Trasmed, afegeix Miguel Pardo, "també suposarà una millora en la connexió Mallorca i Menorca ja que, a la connexió setmanal de diumenge entre Palma i Maó, en sumem una de diària entre Alcúdia i Maó que no existia fins ara fent un pas de qualitat en les connexions interinsulars". A més, "els serveis entre Barcelona i Menorca no es veuran alterats i, per tant, no tindran canvis per l'escala intermèdia". D'aquesta forma, conclou Pardo, "donem resposta a una de les demandes històriques sol·licitades pels nostres operadors logístics per a la millora en els lliuraments de les mercaderies".

Aquesta nova ruta la durà a terme el vaixell el Volcán del Teide amb capacitat per a 1.500 persones, 1.800 metres lineals de càrrega rodada i una velocitat de creuer de 25 nusos que garantirà l'arribada a Alcúdia a les 03:00 hores i a Maó a les 06:45 hores.

Mar pexels

Barcelona - Balears

D'altra banda, es pot recordar que des de Barcelona es mantenen els serveis a Eivissa amb cinc sortides setmanals; a Mallorca amb sortida tots els dies i a Maó amb sis sortides setmanals.

Una altra de les novetats presentades en el pla de flota d'aquest hivern, és la sortida nocturna des d'Eivissa, Mallorca i Menorca cap a Barcelona els diumenges, arribant a la capital catalana a primera hora de dilluns.

València – Balears

Les sortides nocturnes els diumenges des de Menorca i Mallorca a València es mantenen tal com estan establertes fins ara. Unes connexions que tenen per objectiu, explica Miguel Pardo, "mantenir el nostre compromís amb les Balears des de València donant servei diari a Mallorca, cinc serveis a Eivissa i una connexió setmanal a Menorca".

Sobre Trasmed GLE

Trasmed és la nova naviliera del Grup Grimaldi que neix després de l'adquisició de la històrica Trasmediterránea per unir la Península amb les Balears. La nova companyia marítima, que es dedica al transport de passatgers i mercaderies, disposa actualment de sis vaixells (Ciutat de Palma, Ciutat de Granada, Ciutat de Maó, Volcán del Teide, Volcán de Tijarafe i l'Euroferri Egnazia) que es dediquen a unir les rutes entre la Península i les Balears: de Barcelona i València a Maó (Menorca), Palma de Mallorca i Alcúdia, i Eivissa.

El Grupo Grimaldi va néixer el 1947 i és el primer grup mundial de transport de càrrega rodada amb més de 15.000 treballadors. Compta amb una flota de més de 130 vaixells que operen a 130 ports a 47 països i 4 continents i té 21 terminals a nivell mundial. Actualment té 14 vaixells d'ultima generació en construcció. És soci fundador del Clean Shipping Alliance (CSA) i els últims vaixells rebuts han obtingut la classe Green Plus del Rina. D'altra banda, es pot destacar la tasca social que exerceix la Fundació Grimaldi que cada any destina 3,1 milions d'euros en obres benèfiques.