Existeix molt desconeixement encara sobre les mil i una possibilitats que tenim al llit. Ignorància que, sovint, es veu imposada per uns tabús que la societat encara té molt presents: si t'agrada el sexe ets un pervertit i si t'agrada provar coses noves ets una viciosa, tinguis el que tinguis entre les cames. Però aquestes idees preconcebudes, per inofensives que puguin semblar, poden limitar-nos un munt a l'hora de donar-li ales a la nostra imaginació.

Tradicionalment, quan pensem en postures sexuals pensem en el Kamasutra, aquell conegut i antic text hinduista que tracta sobre el comportament sexual humà i que, originalment, ofereix un total de 64 posicions sexuals. Encara que el món de les postures no pot limitar-se a cap xifra en concret, és una guia fantàstica per alliberar el nostre cos i fer el que ens plagui. I és que la millor manera d'innovar al llit és buscar inspiració aliena: tenim sort de viure en l'era de la Informació i de la diversitat sexual, perquè avui dia tenim un munt de continguts relacionats amb l'educació sexual a cop de clic.

ARTIC 2 postures

Desmuntant monotonies i tòpics

Pensar que mai no viurem un episodi de monotonia al llit és una mica atrevit: gairebé ningú no està exempt de tenir una època amb menys idees – o menys libido. La feina, les preocupacions o la conformitat de saber que estem als braços adequats poden ser els nostres pitjors aliats a l'hora de posar atenció al sexe. I al final, passa el que passa: que per molt que vulguem innovar, la realitat és que acabem fent el mateix.

Un dels exemples típics (i mítics) és el de la postura de les "tisores" que icònicament representa el sexe lèsbic. Sempre s'ha donat la imatge que no hi ha postura més satisfactòria per a les persones amb vagina, però elles no pensen el mateix: la gran majoria confirma que no és la millor per tenir sexe entre elles. Passa el mateix entre persones amb penis, que veuen com la seva intimitat és constantment qüestionada per ser limitada quant a posicions – tot s'acaba en tenir un rol actiu o passiu. Vaja, que no només es tracta de trencar el mite, sinó d'adonar-se'n que existeixen un munt d'opcions per donar-nos plaer, sense caure en les tradicions socialment imposades des de temps immemorials.

joguines fuet

Kamasutra: per a gustos, els colors!

Sortint del Kamasutra original, es poden practicar una infinitat de postures; de fet, existeixen centenars de combinacions i possibilitats, tantes com permeti la imaginació de cada un. No fa falta etiquetar-les ni posar-hi nom mentre les fem amb responsabilitat i afecte, encara que també és cert que, a vegades, necessitem una empenta per començar a provar coses noves. Però en l'era digital, ho tenim fàcil: només necessitem obrir l'ordinador o el mòbil i buscar allò que necessitem saber. Ai, si els nostres avis haguessin tingut 5G!

I és que d'haver estat així, segur que haurien estat fanàtics de la botiga online de productes eròtics Diversual, el lloc perfecte per aprendre qualsevol cosa sobre la nostra sexualitat. Sortir de la rutina per iniciar-se en noves pràctiques, afegir joc i diversió a les nostres experiències al llit però, sobre tot i potser el més important, un lloc on inspirar-te sense deixar de banda la cura del teu espai íntim. Perquè per innovar en postures és crucial potenciar la nostra autoestima i seguretat sexual.

Diversual postures

I ja podem començar a descobrir noves sensacions! Per complementar i afegir plaer a qualsevol postura afegir joguines eròtiques és una bona opció, perquè potencien el plaer i permeten que el clímax augmenti en un tant per cent considerable. És important també no limitar-nos i pensar que cada postura sexual pot practicar-se amb un tipus de relació. Perquè per res del món! Qualsevol posició es pot adaptar a qualsevol parella mentre hi hagi comunicació entre ambdues part.

L'Acadèmia Eròtica de Diversual posa especial èmfasi en naturalitzar el sexe i apropar-lo a qualsevol cos o identitat, també en el que a postures es refereix. Disposa d'un Kamasutra il·lustrat, un Kamasutra lèsbic i un Kamasutra gai, una selecció molt completa sobre quines són les postures més agradables per gaudir en parella. El seu objectiu és clar: que ningú no se senti orfe d'educació sexual. I és que l'amor – i el sexe – no entenen de lleis ni de fronteres.