Mercedes Collantes, psicòloga de formació, exerceix professionalment com a headhunter, consultora de recursos humans, coach i formadora. És conscient que el temps de confinament i el canvi d’hàbits laborals repercutirà en el manera de treballar d’empreses i professionals. Com a consultora ja està aplicant la seva experiència de trenta anys en la selecció de directius per donar un  tomb a la vida de més d’un client.

Com afrontar el coaching de cara a la nova normalitat? “El coach no dona la solució, sinó que fa de guia. Abans no es tenia aquesta por. Com afronta la crisi el líder? Amb por, però no passa res. El problema és com gestiones la por i les seves conseqüències. El coach ajuda a contextualitzar aquesta por i a que el directiu faci el pas i es decideixi”. Li demanem un missatge a les noves generacions, millor formades que mai i potser amb un horitzó laboral molt incert: “Que es formin, que es formin i que es formin”.

Mercedes Collantes és valenta a l’hora d’afrontar la lògica reivindicació d’un paper més rellevant de les dones en els nuclis de direcció empresarial. Hi ha un sostre de vidre en què els homes, que solen ser qui decideixen, no deixen entrar? “Cada vegada menys, hi ha dones que arriben a consells d’administració, que de vegades són les mateixes cares, em sembla que estan en un 30 per cert. La veritat és que és difícil perquè la dona a segons quina edat encara ha de conciliar, i això pot ser una desavantatge . Però a més ens ho hem de creure. Hem de saber fer-nos l’autocrítica de si realment estic formada i preparada per accedir a aquest seient d’un consell d’administració on una decisió meva pugui comportar un problema per a la companyia? Accedir per accedir? Tu, què has fet a la teva carrera?” s’interroga.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.