Tots alguna vegada hem discrepat o tingut alguna picabaralla amb els nostres superiors, fet que alguna vegada ens pot haver produït cert malestar o preocupat i ofuscat a un nivell més personal. Ara, amb GoWork, ho podem denunciar!

T'han discriminat per motius religiosos, polítics o d'orientació sexual?

Es considera assetjament laboral o "mòbing" el maltractament laboral, principalment psicològic o moral, que es caracteritza per una fustigació persistent, sistemàtica i contínua sobre el treballador de diferents maneres. El maltractament psicològic a què es veu sotmès la víctima pot incloure burles, falsos rumors, amenaces, exclusió, menyspreus i moltes altres formes de maltractament. És important destacar que l'assetjament laboral pot provenir d'un o diversos companys, per part dels caps o superiors i, fins i tot, encara que amb menor freqüència, per part de subordinats.

treballador

Sexisme i racisme a la feina

És important prendre decisions i posar en marxa mesures que evitin la discriminació per motius de gènere i que garanteixin la igualtat d'oportunitats dins de les organitzacions. Aquestes mesures han de servir per evitar que les dones continuïn ocupant càrrecs inferiors al dels homes o, pitjor encara, que per la mateixa feina que faci un home, elles arribin a cobrar menys diners.

Una altra de les causes importants de l'assetjament laboral es deu al racisme exercit per part dels superiors o companys de feina. Pel simple fet de ser d'un altre país o d'una altra cultura, una persona pot arribar a patir l'assetjament per ser "diferent" als altres.

empleat

65 milions de dirigents laborals de tot el món apareixen en GoWork.com juntament amb nombroses publicacions d'opinions sobre ells

Si t'has trobat o has vist algun cas similar, ara ho pots denunciar públicament a través del portal GoWork. Hi pots introduir i publicar la teva situació personal, de forma molt simple i totalment transparent, sense cap modificació per part de la plataforma. A més, podràs publicar el teu comentari de forma anònima, sempre que no es falti el respecte i no es pronunciï cap insult, complint els termes i condicions del portal.

GoWork facilita el diàleg entre treballadors i superiors

La missió principal dels fundadors de la plataforma és la d'establir un diàleg sincer entre el superior i l'empleat. La missió és precisament que el superior conegui la situació del seu empleat i pugui reaccionar al respecte, promovent accions per tal de solucionar la problemàtica en la qual es troba.

Una funció important del portal és la detecció de casos d'abusos i violació de llei per part de l'empresari

treballadors

Si els empleats es troben en una situació vulnerable per part dels seus superiors, sigui per problemes d'assetjament, racisme o discriminació, ara ho poden denunciar.

Busques feina? A GoWork trobaràs les millors ofertes

Al mateix web, si t'hi registres com a usuari "personal", podràs trobar la teva feina ideal. El web disposa d'una gran quantitat d'ofertes que busquen persones formades i preparades per entrar a formar part del mercat laboral.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat