La ciutat de Sant Cugat del Vallès es troba envoltada del Parc Natural de Collserola, un tresor verd per caminar, anar en bicicleta, córrer i muntar a cavall. Una immensa reserva natural que ofereix una infinitat de possibilitats. I és que hi ha tretze parcs disponibles per passejar, jugar amb els més petits i fer esport.

No obstant això, és bona idea començar a descobrir Sant Cugat pel seu centre històric, on s'hi troba l'imponent Monestir de Sant Cugat, un complex religiós del segle IX que alberga un dels claustres romànics més atractius d'Europa. Recórrer els seus 144 capitells d'alta qualitat escultòrica o aprendre com era la vida dels monjos benedictins al museu del Monestir és, sens dubte, una experiència única. A més, a escassos metres es pot visitar el Celler Modernista i la seva museització, projectat l'any 1921 per Cèsar Martinell, i la Casa Museu Cal Gerrer, un espai únic dedicat a Marilyn Monroe. Per completar la visita, l'usuari també té a la seva disposició el Museu del Còmic, un recorregut interessantíssim per la història dels còmics i els seus protagonistes. I el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, el primer centre d'art tèxtil contemporani de l'estat espanyol, és un reclam cultural de primer ordre.

Amb tot, però, l'oferta cultural de Sant Cugat no s'acaba aquí, ja que una altra visita imprescindible és Mercantic, una petita vila vintage de brocanters, antiquaris, artesans i artistes on cada dia passen coses diferents. Es tracta d'un referent a Europa per als amants del col·leccionisme i la decoració, ja que permet comprar articles vintage, oci i gastronomia ben singulars. 

Una ciutat plena de cultura, natura, comerç, oci i gastronomia

PARC COLLSEROLA 2
Parc de Collserola

Rutes per a famílies exploradores

Sant Cugat presenta cinc rutes temàtiques que permeten conèixer el Modernisme, els museus de la ciutat, els racons de l’Edat Mitjana i meravellosos parcs. Us podeu adreçar a l’Oficina de Turisme a buscar el material necessari per gaudir d’aquesta aventura. Us donarem un mapa, uns binocles un llapis i un quadern. Ja ho teniu tot? Descobreix-ne tota la informació

Rutes pel Parc Natural de Collserola

Dotze itineraris naturals de diverses llargades i dificultats. Uns camins que recorren alguns dels punts més emblemàtics del Parc de Collserola com ara com el Pi d’en Xandri, l’Ermita de Sant Medir, l’església de Sant Adjutori, el Pantà de Can Borrell o la Font Groga. Són indrets on petits i grans poden gaudir de bones vistes, veure arbres grandiosos i descobrir patrimoni. Els senders es troben detallats a cada fitxa i es poden descarregar per seguir-los mentre es fa el recorregut. Tota la informació en aquest enllaç.

Rutes urbanes al teu aire

Es tracta de quatre caminades audioguiades per la ciutat. Amb l’aplicació mòbil de Natura Local, és possible gaudir de les rutes més rellevants del municipi, com el “Modernisme entre arbres singulars”, “Els indrets verds de la ciutat”, etc. No et perdis les rutes que et proposem

Visites guiades i audioguia per descobrir el Monestir de Sant Cugat

Què s’hi amaga entre les seves parets? Un especialista t’explicarà tots els detalls històrics, arquitectònics i artístics d’una construcció d’un valor excepcional. Gaudeix del Monestir de Sant Cugat cada dissabte i diumenge. A més, també pots gaudir de l'audioguia del Monestir per fer al teu ritme la visita amb dos recorreguts per conèixer a fons aquesta joia que es troba al municipi. Us proposem dues vistes guiades que no us deixaran indiferents!

Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona

La visita guiada més completa per conèixer la importància del Monestir de Sant Cugat en la història de Catalunya. Els matins es converteixen en una visita exclusiva que et permetrà passejar, pràcticament en solitari, per l’interior del Monestir de Sant Cugat i de l’Església. El visitant coneixerà la història del Monestir més poderós del comtat de Barcelona i la simbologia del seu magnífic claustre, el més important d’Europa en escultura romànica. Podràs accedir al Monestir tots els dissabtes a partir de les 10h del matí des de l'Oficina de Turisme. La durada és d'1h i 30 minuts. El preu de l'entrada és de 8 € per persona. Les visites són en català. Consulta la web per a més informació.

Coneix les particularitats dels impressionants capitells del Claustre del Monestir

La visita tracta de descobrir els capitells d'una manera diferent, no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l’atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de l’eix iconogràfic dels capitells del Claustre. Una experiència que no es tornarà a repetir, és exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explica el guia. Es pot visitar tots els diumenges sortint del Claustre del Monestir de Sant Cugat a les 12h. La durada és de 60 minuts i el preu és de 8€ per persona. Les visites es fan en llengua catalana. Més informació.

VISITAS GUIADAS MONASTERIO SANT CUGAT
Claustre del Monestir de Sant Cugat

I molta cultura a la ciutat

Si t’agrada la música, el teatre, la dansa, l’art i el cinema Sant Cugat és a la ciutat adequada, cada semana hi ha moltes activitats culturals que podràs trobar al municipi així com una àmplia programació que trobaràs al Teatre-Auditori de la ciutat. 

Però per si tot això no fos suficient, per d'altres motius pels quals cal fer parada a Sant Cugat, és per la seva gastronomia i el seu comerç de proximitat que hi trobareu. Una visita que podreu completar gaudint dels allotjaments que presenta la ciutat que trobem a pocs minuts de Barcelona amb tren o amb cotxe. Una destinació encertada per gaudir al màxim el cap de setmana.