Amazon anuncia avui que Alexa, el cervell que alimenta la família de dispositius Echo, arriba a Espanya juntament amb quatre dispositius integrats amb Alexa: l'Amazon Echo, l'Echo Plus, l'Echo Dot i l'Echo Spot; un dispositiu complementari per als Echo, l'Echo Sub; i un nou dispositiu de llar digital, l'Amazon Smart Plug. Els clients poden fer les seves comandes per endavant a partir d'avui a www.amazon.es/echo/, i els dispositius s'enviaran a partir del 30 d'octubre.

Què és Alexa i què fa?

Alexa és un servei de veu basat en el Cloud que cada vegada és més intel·ligent: respon preguntes, reprodueix música, explica acudits, controla llums i termòstats, dona resultats esportius, fa resums de notícies i molt més.

L'Amazon el Echo, l'Echo Plus, l'Echo Dot i l'Echo Spot són altaveus controlats per veu dissenyats completament a la mesura de la teva veu; sempre preparats, són mans lliures i ràpids. Alexa és el cervell darrere d'Echo i, en estar basada en el Cloud, es torna cada vegada més intel·ligent. Només has de preguntar, i Alexa respondrà a les teves preguntes, reproduirà música, llegirà les notícies, controlarà la teva llar digital compatible, agregarà coses a la teva llista de tasques i molt més.

Alexa respon preguntes, reprodueix música, explica acudits, controla llums i termòstats, et dona resultats esportius, fa resums de notícies i molt més

Amb el control per veu de llarg abast, pots fer tot això des de l'altre costat de l'habitació utilitzant la teva veu.

Llanço Sub, Family Room

Llanço Subés un nou dispositiu de la família Echo per a aquells que volen afegir greus profunds i rics a la reproducció de música als dispositius Echo.

Què fan els dispositius Echo?

Els dispositius Echo són els altaveus amb control per veu més populars del món: només l'any passat es van vendre desenes de milions de dispositius Echo. Alexa arriba a Espanya amb unes noves funcionalitats construïdes des de zero per als clients espanyols, incloent una nova veu en espanyol, suport en espanyol, coneixement local, centenars de noves Skills locals, moltes d'elles construïdes per desenvolupadors espanyols.

"Desenes de milions de clients a tot el món ja estan utilitzant Alexa, i estem molt contents de presentar avui Alexa als nostres clients a Espanya", assegura Jorrit Van der Meulen, vicepresident d'Amazon Devices International. "Aquesta experiència d'Alexa ha estat feta a mida per a Espanya. Hem construït unes funcionalitats totalment noves des de zero que honren l'idioma i la cultura espanyola, i que permeten als clients demanar música, el temps, notícies, informació, controlar la seva llar digital, obtenir informació de transport de Renfe o Iberia i molt més de forma senzilla. I amb Echo Spot, Alexa també pot mostrar-te coses: pots veure vídeos de resums de notícies del Telenotícies de TVE, El País o Telecinco Informatius, veure les càmeres de seguretat compatibles, fer videotrucades amb amics i familiars amb un Echo Spot o l'app Alexa, i molt més".

Amazon Echo és un altaveu de mans lliures controlat per veu que et permet accedir a Alexa des de qualsevol lloc de l'habitació amb el control per veu de llarg abast. Utilitza el programari del dispositiu per detectar la paraula d'activació "Alexa". Quan l'Echo sent la paraula d'activació, l'anell de llum del dispositiu es torna blau i comença a transmetre la petició al Cloud, on Alexa processa la informació. Ja que Alexa està basada en el Cloud i aprofita els serveis web d'Amazon, el servei de veu serà cada vegada més intel·ligent i afegirà més funcionalitats.

Light Gray Echo, Nightstand hires

Reconeixement de veu de llarg abast de segona generació amb tecnologia de formació de fas

Amazon Echo té un conjunt de set micròfons que utilitzen tecnologia de formació de fas i cancel·lació de soroll perquè pugui sentir-te clarament des de l'altre costat de la sala. Aquesta avançada tecnologia de formació de fas combina els senyals dels micròfons individuals per suprimir el soroll, la música que s'està reproduint i fins i tot les veus d'altres persones en la mateixa estança per assegurar-se que Alexa escolta clarament la teva petició, fins i tot quan et trobes en una habitació sorollosa.

So omnidireccional que omple l'habitació

Amazon Echo ha estat afinat per oferir veus nítides amb una resposta de sota dinàmica. El seu woofer de 63 mm, tweeter dedicat, processament Dolby, i àudio omnidireccional de 360° ofereixen veus nítides i baixos dinàmics a tota la sala. Echo pot transmetre música directament des de serveis de música populars com Amazon Music Unlimited, Prime Music, Spotify Premium, Deezer i ràdio de Kiss FM, CADENA 100, Rock FM i més. Llanço també està habilitat per a Bluetooth, pel que pot transmetre música directament des del teu telèfon o tauleta.

Charcoal Echo, Living Room

Dissenyat per encaixar a la teva llar 

L'Amazon Echo està dissenyat per encaixar a qualsevol habitació de la teva llar. Tria entre una varietat de cobertes de tela que s'adapten a la decoració de la teva llar, disponible en antracita, gris clar i gris fosc.

El nou Echo Plus ofereix totes les funcions incloses amb Echo, amb l'afegit d'un controlador de llar digital Zigbee integrada, un sensor de temperatura integrat, so d'alta qualitat i una senzilla configuració wi-fi. El seu controlador intel·ligent integrat facilita la configuració de dispositius per a la llar digital compatibles. Simplement has de dir "Alexa, descobreix els meus dispositius", i l'Echo Plus descobrirà i configurarà automàticament els dispositius compatibles sense necessitat d'altres controladors o aplicacions addicionals.

Amb la senzilla configuració de wi-fi, pots connectar automàticament dispositius intel·ligents compatibles a la teva xarxa wi-fi i a Alexa en uns quants passos senzills. Tot el que has de fer és encendre el dispositiu intel·ligent i aquest reconeixerà i connectarà el teu dispositiu a la xarxa utilitzant una contrasenya wi-fi que tens guardada en el teu Locker. La configuració senzilla de wi-fi està disponible amb els nous dispositius Echo.

L'Echo Plus també té un woofer de neodimi de 76,2 mm i un volum posterior perquè els greus se sentin forts i els mitjans i els aguts siguin clars. Està disponible en color antracita, gris clar i gris fosc.

Echo Dot

Echo Dot és un dispositiu de mans lliures controlat per veu que funciona amb Alexa i utilitza el mateix reconeixement de veu de camp llunyà que Echo, i té un preu assequible perquè puguis posar un Echo Dot a cada habitació. Utilitza l'altaveu incorporat per parlar amb Alexa i escoltar música, o connecta directament els altaveus que ja tens a través de Bluetooth o un cable estèreo de 3,5 mm. El nou Echo Dot presenta un nou disseny de tela, un so potent, una forma corbada i un acabat de tela, i està disponible en color antracita, gris clar o gris fosc, el que permet als clients barrejar i combinar fàcilment. Echo Dot costa 59.99 €

Echo Spot

Disponible en blanc o negre, l'Echo Spot, ofereix tot el que els clients diuen que els agrada Alexa amb la comoditat afegida d'una pantalla circular perquè Alexa pugui mostrar les coses. La mida i l'angle de visió de la pantalla fan que l'Echo Spot sigui ideal per utilitzar-lo sobre un escriptori o tauleta de nit perquè puguis encendre i apagar els teus llums intel·ligents compatibles, conèixer el temps, comprovar l'hora, despertar-te amb les alarmes de música i molt més.

Llanço Espot, Office, Spain

Elegant, compacte amb la comoditat afegida d'una pantalla per 129,99 €

Amb la comoditat de la pantalla, també pots veure Resums de notícies en vídeo de fonts com TVE, El País i Informatius Telecinco o rebre notícies sobre les últimes pel·lícules amb Sensacine. També podràs utilitzar Echo Spot a la cuina per configurar i veure temporitzadors, trucar a amics i familiars que tinguin un dispositiu Echo o l'app Alexa, veure compres i llistes de tasques, i molt més.

L'elegant i compacte Echo Spot incorpora pantalla: Alexa pot mostrar-te notícies, el temps, les càmeres de la llar digital compatibles, videotrucades amb qualsevol que tingui un Echo Spot o l'app Alexa, Skills de Alexa amb funcionalitats de vídeo i molt més per 129,99 €

Echo Sub

Echo Subés el primer subwoofer sense fil d'Echo per a aquells que volen augmentar els greus quan escolten música als seus dispositius Echo. Pots connectar Echo Sub a dispositius Echo compatibles per crear un aparellament 1.1 o 2.1 per al so estèreo. Potent subwoofer per al teu Echo per només 129,99 €

Amazon Smart Plug

L'Amazon Smart Plug et permet controlar els llums, ventiladors, cafetera i molt més utilitzant només la veu. L'Amazon Smart Plug és el primer endoll intel·ligent wi-fi que utilitza la configuració senzilla de wi-fi, la qual cosa facilita l'inici i l'ampliació de la teva llar digital amb dispositius connectats. Tot el que necessites és un dispositiu compatible amb Alexa com Echo, Echo Dot i més, o fins i tot només l'app Alexa al teu telèfon per començar. Des d'allà, estableix fàcilment una rutina que encengui els llums a les 7:00 a.m. i les apagui a les 11:00 p.m.; i amb diversos Amazon Smart Plug, pots controlar diverses preses de corrent. Controla llums, cafeteres i més per només 29,99 €

Amazon Smart Plug, Kitchen

Per a què serveix Alexa?

Escoltar les notícies

Alexa pot llegir les notícies i donar actualitzacions personalitzades basades en les teves preferències. Pots triar els teus mitjans favorits, com Cadena SER, Telenotícies de TVE, El País i El Mundo, o bé obtenir els resultats del teu equip de futbol favorit en Marca o Diari AS. Només vaig donar "Alexa, quin és la notícia?" o "Alexa, llegeix el meu resum de notícies".

Conèixer el temps

Pregunta-li a Alexa els pronòstics del temps local, nacional i internacional. Només cal preguntar: "Alexa, plourà demà?"Alexa, quin temps fa a Madrid?" o "Alexa, quin temps farà a Barcelona aquest cap de setmana?".

Llanço Espot, Night Stand, Spain (1)

Reproduir música

Alexa ofereix una reproducció de música sense fissures i amb mans lliures amb serveis musicals de primera classe, com Amazon Music, Spotify Premium i Deezer. Controla el volum i la reproducció de milions de cançons dient "Alexa, puja el volum" o "Alexa, salta aquesta cançó". Si no estàs segur de quina cançó està sonant, només vaig donar "Alexa, quina cançó és aquesta?".

Els clients que es registrin a Amazon Music Unlimited el streaming prèmium d'Amazon Music - rebran tres mesos gratis de streaming amb qualsevol compra d'un nou dispositiu Echo, la qual cosa els donarà accés a més de 50 milions de cançons amb reproducció sota demanda i sense anuncis. Després dels tres primers mesos, la subscripció continuarà amb possibilitat de cancel·lació en qualsevol moment. Els controls per veu en llenguatge natural impulsats per Alexa faciliten als clients la sol·licitud de música de forma natural, incloent l'estat d'ànim, el gènere, l'època i molt més.

Amazon Music Unlimited està disponible per als clients d'Echo de diverses maneres: a través d'un pla exclusiu Echo, que ofereix accés complet a Amazon Music Unlimited per només 3,99 €/mes en un únic dispositiu Echo; el Pla Individual per 9,99 €/mes, o 99 €/año per a membres Prime; o el Pla Familiar Echo, que ofereix accés complet a Amazon Music Unlimited per només 3,99 €/mes en un únic dispositiu Echo; el Pla Individual per 9,99 €/mes, o 99 €/año per a membres Prime; o el Pla Familiar Family Plan, que permet que fins a sis membres d'una família puguin compartir una subscripció per només 149 € durant un any complet.

Escoltar música multiestança

Pots agrupar diversos dispositius Echo per a la transmissió sincronitzada de música a totes les habitacions. Simplement utilitza l'app Alexa per crear grups amb dos o més dispositius Echo anomenant el grup, per exemple, "menjador". Una vegada que hagis creat el grup, digues "Alexa, posa música al menjador".

Controlar la teva Llar digital

Amb Alexa pots pujar el termòstat abans d'aixecar-te del llit o baixar els llums del sofà per veure una pel·lícula, tot utilitzant només la veu. Alexa funciona amb una varietat de productes compatibles habilitats per a wi-fi, incloent llums, termòstats, endolls intel·ligents i interruptors de marques com Philips Hue, TP-Link, Tado, Netatmo i Osram. També podràs utilitzar la comoditat afegida de la pantalla de l'Echo Spot per veure en directe el vídeo de la càmera de l'habitació del nadó, o veure qui és a la porta principal, utilitzant les Skills i els dispositius de llar digital de NETGEAR, LogiCircle, Blink, Ring i molt més.

A més, pots utilitzar la funció Rutinas, que et permet automatitzar una sèrie d'accions personalitzables utilitzant un únic comando de veu de la teva elecció. Per exemple, doncs dir "Alexa, bona nit" i Alexa baixarà els llums i activarà la manera son. Pots crear rutines basades en l'hora del dia; per exemple, pots crear una rutina que faci que Alexa encengui els llums de la cuina, posi en marxa la cafetera i llegeixi el pronòstic del temps a les set del matí tots els dies de la setmana i a les nou del matí tots els dissabtes i diumenges. També pots afegir rutines Alexa basades en la temperatura i el moviment que s'activen quan la temperatura en una habitació és massa alta o massa baixa, o quan es detecta moviment.

Gaudir de trucades i missatges en mans lliures

Amb Echo, pots parlar fàcilment en mans lliures amb qualsevol persona que tingui un dispositiu Echo compatible o l'app Alexa, sense necessitat de tocar ni buscar res. Els teus contactes escoltaran i veuran el teu nom quan rebin la trucada perquè sàpiguen qui està trucant. A més, pots enviar missatges per veu o text a qualsevol persona que tingui un dispositiu Echo compatible o l'app Alexa. Només vaig donar "Alexa, flama a papa" o "Alexa, envia un missatge a María". A més, pots utilitzar Drop In als dispositius d'Echo compatibles per comprovar a la sala d'estar o connectar de manera directa amb els membres de la família propers i llunyans.

Fer preguntes

Fes-li a Alexa tota mena de preguntes, incloent aquelles sobre gent famosa, dates, llocs, càlculs, conversions, ortografia, informació local i molt més. Per exemple, "Alexa, qui és el president del Govern d'Espanya?"Alexa, quina altura té l'Aneto?". O demana-li a Alexa una poesia dient "Alexa, llegeix un poema".

Seguir els teus esports favorits

Pregunta'l a Alexa pels resultats en viu o els resultats dels partits acabats, esbrina quan torna a jugar el teu equip i molt més. Pregunta-li "Alexa, quin és la classificació de la Premier League?" o digues "Alexa, quin és el marcador del partit del Reial Madrid?" per obtenir el marcador de l'últim partit o els marcadors en directe si el partit està en curs.

Ajustar de temporitzadors i alarmes

Configura diverses alarmes i temporitzadors amb la teva veu, incloent la configuració d'alarmes repetitives. Només vaig donar "Alexa, desperta'm demà a les 6 a. m."Alexa, quant temps em queda per al despertador?" o "Alexa, posa una alarma repetida per a dimarts a les 9 a. m.".

Crear llistes de la compra i llistes de tasques

Alexa pot ajudar-te a organitzar-te creant i gestionant les teves llistes de tasques i de compres. Només vaig donar "Alexa, afegeix xampinyons a la meva llista de la compra", o "Alexa, posa 'treure la brossa' en la meva llista de tasques".

Percepció Espacial d'Echo (ESP)

Si tens diversos dispositius Echo a una distància d'audició, la tecnologia ESP d'Amazon calcula de forma intel·ligent la claredat de la teva veu i determina quin Echo és el més proper i ha de respondre a la petició de forma instantània. Aquesta característica fa que el rendiment intel·ligent millori amb el temps, per la qual cosa l'ESP millorarà contínuament a mesura que utilitzis Echo. A les llars amb diversos Echo, l'ESP resol el problema que dos dispositius Echo et contestin alhora.

Quant costa Amazon Echo?

Amazon Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Spot, Echo Sub i Amazon Smart Plug estan disponibles per comprar en prevenda a partir d'avui a www.amazon.es/echo i començaran a enviar-se el 30 d'octubre.

Per un temps limitat, els clients poden gaudir de preus especials de llançament amb el 40% de descompte en dispositius Echo: aconsegueix un Echo Dot per només 35,99 €, un Echo per només 59,99 €, un Echo Plus per 89,99 € i un Echo Spot per 77,99 €.