Cuidar-se i menjar sa no té per què estar renyit amb una vida social plena. Alguns especialistes en la matèria ens donen les claus per compaginar les sortides amb la dieta. Oblida't de quedar-te a casa per 'no saltar-te la dieta', o per creure que no pots menjar sa. Hi ha moltes maneres d'aconseguir que aquesta cita no trenqui amb la teva organització i puguis compaginar una alimentació saludable amb les sortides amb els amics. A continuació, alguns consells que et poden inspirar:

Els especialistes ens donen alguns consells

El lloc

Abans de sortir de casa, observa, informa't i escull bé on aniràs. El lloc ens condicionarà el tipus de menú que escollim. No serà el mateix anar a un restaurant de menjar ràpid, a un rostidor, a un restaurant asiàtic o un bufet.

Pren un snack

La importància de prendre 'snacks' l'hem de tenir sempre present, mengem dins o fora de casa. És molt important seguir un horari de menjars estructurat i així no passar excessiu temps sense menjar. Arribar a un restaurant amb gana es pot convertir en un important hàndicap, ja que farà que pensem amb l'estómac, i no amb el cap.

Vida Social i Dieta
Vida Social i Dieta

Elegeix bé

Escull plats i menjars que siguin simples i nutritius, que no s'allunyin gaire del que prendries a casa. Evita els plats amb massa ingredients, ja que segur que han necessitat processos de cuinat més complexos (i calòrics).

Restringeix salses, amaniments, gratinats, saltejats o arrebossats

Seran els que ens sumin calories buides al nostre menú. Si vols prendre salsa, per exemple, demana que te la serveixen a part, i, preferiblement escull aquelles que siguin més saludables i menys grasses.

Menjar porqueria

Evita-la. No és nutritiva i no et sadollarà. Es diu que el menjar porqueria ens alimenta perquè ens dona calories, però no ens nodreix.

Aigua vs alcohol

Comença per uns vasos d'aigua. Massa vegades confonem la gana per la set, i hem d'aprendre a escoltar el nostre cos i distingir quan tenim veritablement gana o si només necessitem hidratar-nos. D'altra banda, no t'excedeixis amb l'alcohol, són begudes que aporten moltes calories i que, sense adonar-nos-en i sense ser conscients d'això, sumaran a la contra al nostre menú.

Pa i postres

Evita matar la fam amb el pa abans que arribi el primer plat. No és un aliment prohibit, però fes-ho amb moderació i, si pots escollir, millor integral o amb llavors. I el mateix ocorre amb les postres. Si el menges, tria opcions saludables com iogurts casolans o fruita de temporada.

Porcions

Cal saber entrenar la vista per mesurar visualment les quantitats. Si seguim una dieta i un ordre estructurat, no necessitarem enormes porcions cada vegada que mengem. Si vols provar alguns plats diferents, o no tens prou gana com per menjar-ne dos, també existeix l'opció de compartir amb els companys.

Menja a poc a poc

Mastega bé, gaudeix de cada mossegada i no comes amb ansietat. Si pots, menja primer la proteïna, perquè et sentis abans sadollat.

Mantén una vida activa

En general, prova de portar una vida activa i saludable. Menja estructurat, elegeix bé els aliments, fes-te la llista de la compra, no vagis a comprar amb gana, no siguis sedentari i practica exercici físic.

I davant del dubte, sempre pots portar els teus hàbits saludables allà on estiguis amb serveis a domicili com aquest.

Menjar fora de casa en ocasions especials no ha de suposar un fracàs en la teva dieta, sempre que sapiguem com hem de fer-ho.