Encara que quan arriben les calors més intenses sembla complicat combatre'ls, mantenir la teva casa fresca en cas que arribi una onada de calor és possible. Perquè no hagis d'estar pensant quines mesures prendre, t'hem preparat una sèrie de consells per portar-los fàcilment a la pràctica.

  • Tanca finestrons, persianes i cortines durant el dia

Quan la temperatura interior és superior a l'exterior, es recomana tancar tot: finestres, persianes i cortines, per evitar l'entrada de calor.

Les persianes elèctriques poden proporcionar un millor aïllament tèrmic contra la calor, mentre que els finestrons poden permetre l'entrada de llum. L'objectiu no és cap altre que proporcionar ombra per aconseguir frescor a casa.

  • Deixa que l'aire entri a la nit

A la nit, el que cal fer és al contrari. De fet, es recomana obrir les finestres des de la posta del sol i durant la nit per permetre l'entrada d'aire fresc. Aquesta tècnica permet almenys dormir bé a la fresca i garantir una bona ventilació de la casa. Això sí, cal estar atent per tancar tot tan aviat com surti el sol a trenc d'alba.

Es importante dejar las ventanas abiertas de noche
És important deixar les finestres obertes de nit / Pixabay
  • Limita l'ús d'electrodomèstics

Cuidat amb els teus electrodomèstics, perquè poden ser grans generadors de calor, la cuina i el forn inclosos. Per lluitar contra la calor, per tant, provem de no utilitzar-los. A més, en substituir els plats calents per amanides i sopes fredes, lluitem encara més contra les sensacions de calor.

En termes més generals, els llums produeixen calor i es poden mantenir apagats tant com sigui possible. També cal tenir en compte que la majoria dels dispositius electrònics emeten calor fins i tot quan estan en stand by. En apagar-los, baixaràs la temperatura de l'habitació i reduiràs la teva factura de la llum.

  • Utilitza els poders de les plantes

Les plantes poden tenir un efecte refrescant. Primer, perquè filtren els raigs del sol. Alliberen vapor d'aigua i, per tant, poden proporcionar frescor en el moment adequat. És recomanable regar-les a la tarda o ruixar els seus fulls.

Algunes plantes també poden fer ombra i fins i tot tenir un efecte de para-sol quan es col·loquen a prop de les finestres, igual com les jardineres.

  • Cuida el teu exterior

Si tens un jardí, considera conrear arbres que puguin crear ombra a les façanes de casa teva. Fins i tot pots omplir de vegetació les parets exteriors per aprofitar la frescor de les plantes.

Així mateix, és preferible col·locar gespa en lloc de rajoles a l'exterior, que el que fan és reflectir la calor a les parets de la casa. Finalment, les façanes pintades en tons clars ajuden que la calor sigui menys present.

  • Mulla el terra de la teva casa amb aigua freda

Per crear una mica de frescor al teu interior, res millor que humitejar el terra. Això es pot fer simplement amb un pal de fregar. L'aigua freda s'evaporarà i permetrà gaudir d'una mica de frescor si s'aconsegueix una mica de moviment d'aire dins de la casa. Col·locar draps humits davant les finestres també aporta frescor.