Moltes vegades ens centrem a mantenir el nostre cos en forma i ens oblidem d'enfortir el nostre múscul més important: el cervell. A mesura que avancen els anys, el cervell també va patint un desgast i resulta necessari seguir certes pautes per mantenir-lo en forma.
Incorporar hàbits saludables i integrar-los en el nostre dia a dia ens permetrà cuidar el nostre cervell, part fonamental per al nostre benestar. No ens garanteixen eliminar el poder tenir malalties neurodegeneratives, ja que el risc zero no existeix, però sí que poden ajudar-nos a reduir el risc alhora que mantindrem una vida més plena.

No existeix el risc zero, però sí eines per mantenir el cervell en forma

Així que segueix aquests cinc consells i mantén el teu cervell en forma i ple d'energia:

Vellesa i benestar
Vellesa i benestar
  1. Exercici físic: Bé conegut és el lema mens sana in corpore sa. I és que fer entre 40 i 60 minuts d'exercici al dia ajuda el nostre cervell. Això no significa recalcar-se al gimnàs, basta amb caminar a bon ritme, pujar les escalars en comptes d'agafar l'ascensor o anar caminant fer la compra. En resum, el primordial a aquestes edats és escapar-se d'un mode de vida sedentari, que no ens aportarà res més que el deteriorament del nostre ossos i músculs, i afectarà negativament el nostre benestar.
  2. Una alimentació saludable: una dieta equilibrada també ajuda a mantenir en forma el nostre cervell. Evita els greixos saturats, menja fruita i verdura, però sobretot integra aquests hàbits en les teves rutines alimentàries. Afegeix també a la teva dieta aliments neuroprotectors com els nabius, la fruita seca i els aliments rics en omega 3 com el salmó o l'oli d'oliva. Tots aquests aliments ajudaran el teu cervell.
  3. Mantén-te ocupat: realitza activitats diàries que mantinguin al nostre cervell en actiu. Necessitem treure'l de la zona de confort. Llegir llibres, veure una pel·lícula o realitzar jocs d'exercici mental adaptats al nivell de cada un ens treuen de la rutina i exerciten el cervell. Mai no és tard per aprendre coses noves.
  4. Relacionar-se amb d'altres. Socialitzar-se, estar en contacte amb altres persones, quedar amb amics o familiars fora de casa activa el cervell. La solitud s'ha demostrat com un important risc cognitiu pel que treu temps per dedicar-se'l als altres i fer amb elles algunes activitats que omplin les vostres estones.
  5. Cuidar la ment: vivim en un món on l'estrès, l'ansietat i el treball ens roben el temps que ens hem de dedicar a un mateix. Parar-se, reflexionar i pensar en nosaltres mateixos ens ajudarà que el nostre cervell no pateixi. Avui dia existeixen múltiples tècniques com el mindfulness que ens ajudaran a tornar a connectar amb nosaltres mateixos, una cosa important perquè posem tot el que tenim de relleu.