Avui t'explicarem, pas a pas, com distingir-te de la multitud canviant l'estil de lletra en els teus missatges de Whatsapp. Vols escriure en cursiva o fer-li un gir total a les teves comunicacions i que tothom pugui llegir les teves idees expressades en lletra gòtica? Com es veurien les meves idees expressades amb símbols i tipografies barrejades?

Al llarg d'aquest article descobriràs cinc mètodes molt senzills per donar-li un format diferent el que escrius en la teva aplicació de missatgeria favorita perquè puguis brillar no només pel fons sinó per les formes.

Abans de res, una advertència sobre una característica de Whatsapp que segurament hagis advertit abans de començar a llegir aquestes línies. De res no serveix que canviïs la tipografia del teu telèfon o la font en Whatsapp perquè aquests canvis estètics només els pot veure cada usuari.

Whatsapp, com tantes altres aplicacions, utilitza un tipus (o tipus) de lletra determinat per mostrar el contingut independentment de l'estil que cada usuari vulgui aplicar al seu dispositiu.

Tanmateix, tenim al nostre abast diverses maneres d'aconseguir que altres persones vegin els nostres missatges amb un tipus de lletra diferent en Whatsapp. Amb un d'ells aprendrem a fer canvis bàsics d'estil (negreta, cursiva o ratllat), amb un altre aprendrem a modificar la tipografia amb codis i per als tres últims recorrerem a la potència del llenguatge Unicode.

Jugant amb les opcions de text

Comencem pel més bàsic. Molta gent ho ignora però Whatsapp et permet realitzar una formatació bàsica del missatge que enviaràs just abans de fer-ho. Per començar a jugar amb aquesta opció tan sols has de seleccionar la paraula o frase que vols enviar i tria l'opció de canviar la tipografia en el menú desplegable.

menu tipografia opcions
menú tipografia opcions

En aquell moment podràs aplicar al seleccionat diferents formats i convertir en negreta, cursiva, ratllat o monoespaiat. Quan hagis aplicat el format a tot el text o a determinades parts del mateix podràs enviar-lo i el receptor ho llegirà amb l'estil de la lletra que hagis escollit.

Utilitzant codis de tipografia

A més de des del menú desplegable que t'hem explicat en l'anterior punt, els usuaris de Whatsapp poden editar els seus missatges per dotar-los de format en negreta, cursiva, ratllat o monoespaiat utilitzant codis de tipografia. És més molest però igual d'útil que el primer mètode.

Aquesta és una petita guia de tot el que pots fer amb codis:

  • Negreta. Per escriure amb aquest tipus de format en WhatsApp tan sols has d'escriure entre asteriscs la paraula, frase, síl·laba o lletra que vulguis convertir a negreta. Per exemple: *perro*

negreta
Negreta
  • Cursiva. Per escriure amb aquest tipus de format en WhatsApp el que has de fer és escriure entre guions baixos la paraula, frase, síl·laba o lletra que vulguis convertir a lletra cursiva. Per exemple: _avestruz_

cursiva
Cursiva
  • Ratllat. Per distingir-te amb aquest tipus de format tan particular en WhatsApp tan sols has d'escriure entre titlles la paraula, frase, síl·laba o lletra que vulguis ratllar. Per exemple: ~elefante~

ratllat|titllat
Ratllat
  • Monoespaiat. Pots utilitzar aquest tipus de format en WhatsApp i que et llegeixin així escrivint entre tres accents oberts la paraula, frase, síl·laba o lletra que vulguis mostrar amb monoespaiat. Per exemple: `gegant'

monoespaciado
Monoespaiat

Puc barrejar diferents estils en la mateixa frase?

Finalment, recorda que també pots combinar múltiples formats en el mateix fragment de text utilitzant amb criteri aquests codis de tipografia. És a dir, quan obris un codi de tipografia has de recordar tancar-lo després. D'aquesta manera: ~_*Esto és un exemple de text amb multiformat utilitzant codis*_~

Has de tenir en compte, això sí, que WhatsApp no permet combinar el format de monoespaiat amb la resta. Tan sols pots jugar amb la negreta, la cursiva i el ratllat.

Converteix el text a llenguatge unicode a través d'aquest web

Segons Viquipèdia, unicode és un estàndard de codificació de caràcters dissenyat per facilitar el tractament informàtic, transmissió i visualització de textos de nombrosos idiomes i disciplines tècniques, a més de textos clàssics de llengües mortes. El terme Unicode prové dels tres objectius perseguits: universalitat, uniformitat i unicitat.

Pàgines web com https://qaz.wtf/u/convert.cgi o https://www.unicodetextconverter.net/ serveixen per codificar qualsevol text pla que desitgem a una gegantina varietat de formats. Una vegada transformat, utilitzar el text que resulti de la conversió és més que senzill. Un simple còpia i enganxa des del web a WhatsApp (o a altres aplicacions com Twitter) i la persona a qui li enviïs el missatge podrà llegir-ho en aquesta particular combinació de caràcters.

Utilitza una extensió de navegador

Si ets usuari habitual de la versió web de WhatsApp i també t'agrada jugar amb la tipografia dels missatges que escrius existeixen extensions per a navegadors com Chrome que et permetran canviar l'estil dels teus textos i fugiran de la monotonia en les teves converses.

Una d'elles és Unicode Text Converter, que pots trobar a la botiga d'extensions de Google Chrome. Una vegada afegida i activada tindrem una drecera directa per convertir els nostres textos als diferents formats que permet unicode.

Canvia de teclat al teu mòbil

Si l'anterior mètode et queda curt o consideres que és una mica rudimentària haver d'utilitzar un servei de tercers per convertir el text en cada ocasió sempre pots instal·lar un teclat al telèfon mòbil o tablet que suporti el llenguatge amb codificació unicode. D'aquesta manera podràs canviar la tipografia del que escriguis directament.

Una aplicació impecable en aquest sentit és Fonts, el teclat de fonts i símbols més descarregat del món. Està disponible tant per a Android a Google Play com per a iOS en l'App Store i et permet escollir entre desenes de fonts, símbols i combinacions complexes de caràcters.

Utilitzar Fonts és senzillíssim. Tan sols has de seguir els passos que et vagi indicant la guia de configuració i activar el teclat com predeterminat al teu mòbil. Des d'aquell moment tot el que escriguis amb símbols i caràcters rars podrà veure-ho la persona que els rebi.

Fonts promet ser com tenir 50 teclats personalitzats en un i funciona com un teclat normal que pots anar alternant amb què ve instal·lat per defecte al teu dispositiu per utilitzar-lo quan vulguis personalitzar al màxim l'estil dels teus missatges.