El Govern de Barcelona ha rebutjat aquest dimarts una proposició presentada per ERC en la Comissió conjunta de l'Ajuntament per posar el nom U d'Octubre' a un espai de la ciutat, com a "homenatge" al referèndum de l'1-O. La iniciativa plantejava posar aquest nom "com a homenatge als ciutadans de Barcelona i del conjunt de Catalunya que el passat 1 d'octubre van defensar, de forma cívica i pacífica, escoles i equipaments per preservar el seu dret a decidir democràticament el futur del nostre país, davant de la violència repressora exercida per l'Estat espanyol".

El regidor d'ERC Juanjo Puigcorbé ha defensat que "la transcendència dels esdeveniments de l'1-O ha fet que aquest dia s'hagi significat per als ciutadans com un dia de referència" i ha suggerit rebatejar l'avinguda María Cristina com l'avinguda U d'Octubre.

El comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha rebutjat la iniciativa perquè ha afirmat que "el transcurs del temps és el que enalteix a un esdeveniment", per la qual cosa considera que s'ha de deixar passar més temps i prendre una decisió pausada, com es fa amb els noms de personalitats mortes. Davant d'aquesta resposta, Puigcorbé ha lamentat la decisió i ha criticat que "cada dia se signifiquen més".